Søger du drømmestedet til et liv med heste?

02-06-2022 15:27

Trine Askjær-Jørgensen

Ned til Stubbe Sø i Nationalpark Mols Bjerge ligger luksusejendommen ”Kleppenhus", der nu kan blive din. Så drømmer du om et fantastisk sted at udleve et liv med heste og skøn natur, er det nu, du skal slå til

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ned til Stubbe Sø i Nationalpark Mols Bjerge ligger luksusejendommen ”Kleppenhus”, hvor den norske dressurrytter, Cathrine Rasmussen, har holdt til med sin familie igennem mange år. Da børnene nu er flyttet hjemmefra udbydes ejendommen til salg. Cathrine håber på, at en ny familie kan få glæde af de fantastiske omgivelser til både heste og mennesker.

– Da vi købte ejendommen, var der 50 fiskedamme, der hvor foldene er i dag. Der var ingen staldbygninger, bare nogle garage- og opbevaringsbygninger. Og så var der to gamle huse, som ikke var bevaringsværdige. Dem rev vi ned og byggede så to nye huse op fra bunden. Det ene boede vi selv i, og det andet har mine forældre igennem mange år brugt som feriebolig. Derfor er der faktisk plads til to evt. tre familier på ejendommen. Derudover er der en ældre gård, der hører til ejendommen, som ligger 3-400 meter væk. Den trænger til at blive renoveret, men kan blive rigtig fint, fortæller Cathrine Rasmussen.

Copyright Ridehesten.com
Udendørs ridebane med udsigt til Stubbe sø. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Fantastiske muligheder for heste og mennesker
Generelt er der utrolig mange muligheder på stedet, som familien over mange år har bygget op til at indeholde alt det, det gør i dag.

– Her finder man nærmest alt, man kan ønske sig, hvis man skal holde og træne heste; skridtmaskine, hestespa, vandløbebånd – og ikke mindst den fine natur omkring, som er helt exceptionelt. Skoven og søen er skøn, men særligt galopsporene har jeg brugt utrolig meget, nærmest mere end den udendørs ridebane, fortæller Cathrine Rasmussen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Totalt gennemført stil
Alt, både bolig, stalde, ridehal osv., er arkitekttegnet af Stig Bredstrup, Cathrines eksmand, og fordi det hele er tegnet fra bunden af den samme arkitekt, så går stilen virkelig igen hele vejen rundt. Stedet er fuldstændig gennemført i både udtryk og materialevalg.

På stedet er der desuden en stor have, der med efterhånden en del år på bagen er utrolig veltilvokset med både frugthave og 3-4 meter høje rododendron-buske. Åen, der løber igennem haven, kan man tilmed fiske i, hvis man lyster.

Er du interesseret og vil høre mere, så kontakt: Arkitekt Stig Bredstrup på tlf. +45 40196687

Fakta
Om Kleppenhus

Stuehus (429 m2) og gæstehus (225 m2) er bygget i traditionel stil med et moderne tvist i exceptionel kvalitet og i de mest eksklusive materialer: Stråtage med kobberrygninger, døre og vinduesrammer i mahognitræ samt store sydvendte vinduespartier. Indvendigt er der gulvklinker i limestone og travertin, solide Dinesen plankegulve, murede pejse i alle stuer, lækkert køkken i kirsebærtræ fra Køkkensnedkeren, bibliotek, vinkælder mv.

Fra boligerne er der udsigt over den smukt anlagte park med vandløb og et væld af store rododendron omgivet af skov, sø og hestefolde. I parken er opført et fint lille kunstneratelier med kobbertag. Ejendommen er velegnet til bolig for to familier.

Der er 26 store hestebokse fordelt på fire staldanlæg med ALT i faciliteter; hestesolarier i alle stalde, vandspiltov, hestespa og vandløbebånd, overdækket skridtmaskine med lysspots, vaskeri og opvarmede sadelrum. Arkitekttegnet, isoleret ridehal (20 x 60 m) med ovenlys og glasfacade, specialbund, vandingsanlæg og lyd/musikanlæg.

Til rytterne er der lækker rytterstue med Multiformkøkken, loge og pejs. Der er tre lejligheder til medarbejdere. I parken med udsigt til Stubbe Sø er anlagt udendørs ridebane – fuldt drænet med gummimåtter og geopad-bund til helårs brug. Kleppenhus er en eksklusiv ramme om familie-, sports- og friluftsliv i de skønneste naturomgivelser.

Fold up
Copyright Ridehesten.com
Oversigtsbillede
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner