I 2020 gik Daniel Bachmann Andersen solo

26-12-2020 16:21

Den tyskuddannede, danske berider Daniel Bachmann Andersen valgte i foråret efter knap 6 år som førsterytter på Blue Hors at opsige sin stilling for at gå solo - sammen med sin hustru Tiril. De har slået sig ned på det mageløse Kleppenhus ved Ebeltoft, hvor de driver deres egen forretning

Copyright Ridehesten.com
2020 blev året, hvor Tiril Bachmann Ånerud og Daniel Bachmann Andersen tog springet og startede egen forretning. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I foråret 2020 så vi i den danske dressurverden flere af de ansatte topryttere gå deres egne vegne. Severo Jurado Lopez forlod Helgstrand Dressage for starten egen forretning sammen med sin partner Annika Damrau. Samme forår valgte Daniel Bachmann Andersen også at opsige sin job på Blue Hors for at blive selvstændig sammen med sin hustru Tiril og for at finde ro og tid til at nørde med uddannelse af kvalitetsheste på Kleppenhus ved Ebeltoft. Deres nye eventyr er i høj grad et samarbejde, hvor begge er involveret med hver deres kompetencer.

Daniel er uddannet berider fra den tidligere landstræner for de danske dressurryttere, Rudolf Zeilinger i Tyskland. Herefter kom han til Helgstrand Dressage og derfra til Blue Hors, hvor han de senere år har uddannet den ene Grand Prix-hest efter den anden til international sport. Iær med avlshingstene Blue Hors Zack og Blue Hors Don Olymbrio har han indskrevet sig på den internationale dressurscene og i perioder haft begge hingste på verdensranglistens top ti, lige som han var godt på vej med den talentfulde vallak Blue Hors Zepter.

Copyright Ridehesten.com
Den pragtfulde ejendom Kleppenhus på Djursland danner rammen om Tiril og Daniels professionelle hverdag. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.

På den smukke ejendom Kleppenhus på Djursland har Tiril og Daniel nu en ny hverdag og nye naboer, for ejendommen, der tilhører den norske  landsholdsrytter Cathrine Rasmussen, har bl.a. Grethe og Hasse Hoffmann, familien Lindberg og Lone Bang Larsen som nærmeste naboer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kort efter flytningen var Daniel ude og starte stævne, og han er allerede aktuel i svær dressur med bl.a. Marshall-Bell, Vimogårdens Ricardo og Don Duplo. Så sent som sidste weekend før jul deltog Daniel og Marschall-Bell i Louisdor Preis-turneringen for heste på 8-10 år (afviklet i  Grand Prix), hvor de sluttede på en meget ærefuld syvendeplads.

I en stor artikel i magasinet Ridehesten 07/2020 fortæller Daniel om sin nye hverdag med udviklingen af sit nye uddannelsescenter og meget mere.

Artiklen "Ro og tid til at nørde" kan du læse enten i det online/digitale magasin eller på side 10 i Ridehesten 07/2020, hvis du har magasinet derhjemme.

Copyright Ridehesten.com
Kleppenhus byder på rige muligheder for at ride udendørs, og når det ikke er på ridebanen, kan det være på velanlagte ridestier, i skov og på strand. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.

Info

Om Daniel Bachmann Andersen

Født 1. juni 1990

Gift med Tiril, sammen har de to børn.

Begyndte at ride som 10-årig hos Vivi og Morten Thomsen.

Uddannet berider hos Rudolf Zeilinger, Tyskland (2006 til 2012).

Mellem 2012 og 2014 ansat hos Andreas Helgstrand.

Blev ansat på Blue Hors i 2014.

Ved EM i Aachen i 2015 blev han nr. 39 med Blue Hors Loxana. I 2017 blev han nr. fem ved UVM på Blue Hors Zee Me Blue. I 2018 blev han nr. 7 i World Cup-finalen i Paris på Blue Hors Zack, i 2018 blev han nr. 10 i Grand Prix ved WEG i Tryon med Blue Hors Zack og ved World Cup-finalen i Göteborg 2019 blev han nr. 4 også med Blue Hors Zack, som han red ved EM i Rotterdam, hvor de sluttede individuelt på en 7. plads i kür.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen