Melissa Fobian: – Jeg valgte at gå all in

15-01-2022 15:17

Christine Krogh Frausing
Skribent

I Skævinge er Melissa vokset op på hendes forældres gård, hvorfra hendes ridekarriere startede. Siden er hun flyttet til Jylland, hvor hun forsøger at drive en forretning med køb, salg og ridning af heste. Hun købte sin første egen hest som 19 årig, og har siden hen langsomt bygget sin forretning op

Copyright Ridehesten.com
Melissa Fobian og Calvin K. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Skævinge ligger en lille gård, der tilhører Melissa Fobians forældre. Melissa er 24 år, og er vokset op på gåden, hvor hun har haft sine heste stående, og trænet til dagligt. 

Melissa valgte i efteråret at droppe sit fuldtidsjob for at gå selvstændigt. Melissa har førhen arbejdet 8 år i butik, og 3 år i et medicinal firma, men drømmen om at kunne starte en salgsstald, blev for alvor en realitet, da hun valgte at flytte sammen med sin kæreste, Emil Bay Mortensen

–  Jeg har altid skulle planlægge min træning og stævner efter arbejde, da det var her mit fulde fokus skulle ligge. Nu følte jeg at det var på tide at ligge mine kræfter fuldt ud i hestene, og give det et skud, fortæller Melissa. 

Nu er hestene flyttet til Jylland, i forbindelse med at Melissa flyttede til Hadsten i en lejlighed med kæresten Emil. Melissas interesse for heste startede allerede i en tidlig alder, og da hendes storesøster selv er rytter, havde det længe ligget i kortene at Melissa også skulle ride.

Melissa har gennem tiden haft mange gode ponyer, og har blandt andet redet Baltic Cup, DM og flere udlandsstævner. Som 13 årig fik Melissa sin første hest, og havde derfor to år at ride Children i. Melissa red DM for Children i hendes første år på hest, og overtog senere hendes søsters Grand Prix hest, Colette, for at ride de større klasser i ind- og udland. Med Colette vandt hun blandt andet årets talent i 2014. 

Det sværeste ved starte selvstændigt op, er nok at jeg ikke har haft en investor eller en forretningspartner at sparre med [Melissa Fobian]

Calvin K var for alvor startskuddet på en ridekarriere
Melissa fik i 2014 hesten Calvin K, der satte skub i ridekarrieren. Sammen startede de i LB-klasserne, men efter 2 år red de rundt i S* 145 cm. I 2016 blev de udtaget til at ride på U21 landsholdet, og her var de med til at ride Nations Cup i Østrig, Tjekkiet, Holland og Belgien. 

– Det var den vildeste rejse at prøve at være med til de store stævner, men det var også meget krævende da jeg gik i Gymnasiet, samt havde to jobs ved siden af. Jeg har altid haft en god opbakning hjemmefra, både fra mine forældre, og fra min søster. Foruden dem så havde det slet ikke været muligt. Mine forældre var fast support, og var altid med til de store stævner.  

Copyright Ridehesten.com
Melissa Fobian. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Her fik Melissa for alvor smag for ridesporten og drømmen om at starte selvstændigt, spirede hos den unge rytter. 

– Jeg valgte at gå selvstændigt, fordi det er noget som jeg har overvejet en del år, men jeg syntes ikke timingen har været der. Da jeg så fandt en kæreste som bor i Jylland, og gerne ville flytte over til ham, så tog jeg chancen og sprang ud i det. Det er en nervepirrende proces, når man som jeg vælger at starte selvstændigt op i en branche, hvor der er mange dygtige ryttere! Jeg valgte at gå all in, droppe fuldtids job og starte op helt bunden af, uden investorer og med min egen pengepung som kapital. Jeg har da tænkt om det ikke var nemmere at have et job fra kl. 8-16, men jeg værdsætter også at have et job hvor jeg elsker, og brænder for at møde ind på hver dag.

Som 19-årig købte Melissa sin første egen hest. Hesten red hun op, og solgte videre et år efter. Fortjenesten fra denne hest, gav råd til at købe to nye, og sådan fortsatte det ellers. Melissa har oftest holdt af at ride på de heste, som andre ryttere ellers havde kasseret. Melissas drøm med forretningen er at den skal vokse i et stille tempo, hvor hun stadig kan følge med. Hun vægter ærlighed overfor kunder, og mener derfor at det er vigtigt at ligge det fornødne arbejde i hestene, uden at gøre det til et hastværk.

Copyright Ridehesten.com
Melissa Fobian. Foto: Privat

– Jeg skal altid kunne stå 100% inde for det jeg sælger, har i ridning eller i videre salg. Jeg syntes tit der bliver nævnt i ridesporten at der er mangel på ærlighed, så det er faktisk en af de ting jeg vægter højest, lige efter hestens ve og vel. 
Jeg er kun en lille fisk i et kæmpe hav, men jeg giver det et skud og tror selv på det. Som det ser ud lige nu så har jeg fået en god start på det hele med 3 salg indenfor 4 måneder. Det er en god start, og det giver et kæmpe smil på læben når der går et vellykket salg igennem. Derudover giver det enorm glæde at se hestene med deres nye ejere, der elsker dem lige så højt som jeg har gjort.

Copyright Ridehesten.com
Melissa Fobian og Calvin K. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard

En lang vej uden investorer

– Det sværeste ved starte selvstændigt op, er nok at jeg ikke har haft en investor eller en forretningspartner at sparre med. Jeg har til tider manglet en 'second opinion', eller et godt råd. 

Melissa fortæller at det er hårdt at starte en forretning op helt fra bunden, og at det har været svært at komme igang med egne penge. Hun vægter dog et godt bagland, der støtter hende hele vejen, og har derfor både familie, kæreste og gode veninder der hjælper til, når der er behov for det. Særligt håber hun at kunne inspirere andre unge til at tro på sig selv, og tro på at de kan komme langt, selvom de ikke har den dyreste hest i stalden. Det hele handler i sidste ende om en masse træning, sparring med andre ryttere, og tålmodighed. 

Melissas fremadrettede plan er at hun skal have flere heste i ridning, undervise en del mere, og på sigt investere i flere gode springheste.

– Drømmen er da at jeg kan købe min egen gård en dag, hvor der er massere af plads til at drive min forretning fra, runder Melissa af.
 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald