Line Balle: Det må aldrig blive samlebåndsarbejde at ride

20-04-2022 12:04

Christine Krogh Frausing
Skribent

Da Line Damsholdt Balle var bare 20 år, sprang hun ud som selvstændig i januar 2021, med sit firma "LDB Horses", og nu lever hun af at drive hendes egen stald. Hun fortæller det er hårdt, men at hun elsker hvert eneste sekund 

Copyright Ridehesten.com
Line Damsholdt Balle og Solea. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Line Damsholdt Balle var bare 20 år, da hun valgte at springe ud som selvstændig, tilbage i januar 2021. Inden da havde Line arbejdet på Fredericia Sportsrideklub, hvor hun blandt andet lavede dagligt staldarbejde, tilridning af unge heste, samt daglig træning af Thomas Pihl Jensen bedste heste. Det var de to år hus Fredericia Sportrideklub der gjorde, at Line følte sig klar til at starte selvstændigt. 

Siden Line var 5 år gammel, har hun elsket at have med heste at gøre, og har været i stalden hverdag. Hendes største drøm har altid været, at kunne drive sin egen stald.

Copyright Ridehesten.com
Line Damsholdt Balle og Coco San. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Mine år i Fredericia Sportsrideklub har gjort at jeg følte mig erfaren nok til at starte selvstændigt, men jeg har selvfølgeligt også fantastisk opbakning fra mine forældre, venner og træner, men bestemt også dem jeg lejer stalden ved, uden dem havde det ikke været muligt, fortæller Line Damsholdt Balle.

For at få de første kunder, lavede Line et opslag på Facebook om hvad hun tilbød og hvem hun er. Fordi det blev delt af mange, blev hun heldigvis kontaktet hurtigt.

– Med heste går det op og ned, og i nogle perioder har man alt for meget at lave, og nogle for lidt [Line Damsholdt Balle]

– Jeg blev overrasket over, hvor mange praktiske ting man skulle have styr på, særligt økonomi osv. Det er jo ikke det, som jeg godt kan lide at lave, men det er en del af det, forklarer Line.

Mange timer gør intet, når man elsker hvad man laver

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kræver rigtig meget arbejde, og det er mange timer hver dag. Line kan sagtens have dage fra kl. 6 om morgenen til kl. 20 om aftenen med op til 9 heste der skal rides, men det vidste hun var en del af det, dengang hun startede op.

– Så længe jeg laver det jeg elsker allermest, gør det mig ikke noget, fortæller Line.

Line tjener penge på at have heste og ponyer i ridning, at undervise, og så har hun 3 opstaldere. Udover at have stalden, har hun en mindre rengøringsvirksomhed, hvor hun har nogle timer hver uge, for at have en fast indtægt.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

– Med heste går det op og ned, og i nogle perioder har man alt for meget at lave, og nogle for lidt. Jeg har to skønne veninder, Anna og Maja, som kommer og hjælper i perioder. Anna har været med fra start, og er min person på jorden, når jeg tilrider. Det er vigtigt med en man stoler 100% på, og en som forstår små korte instrukser, når det er første gange man skal op på en hest. Maja giver gerne en hånd med i stalden, og hjælper til når vi for eksempel skal springe, forklarer Line. 

Copyright Ridehesten.com
Line Samholdt Balle og Solea. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Line lever hendes drøm, men det må aldrig blive samlebåndsarbejde at ride heste

Lines drøm er, at jeg kunne blive ved med at leve af hendes virksomhed. Dog har hun altid haft den holdning, at det aldrig må blive så stort, at hun ikke selv har tid til at sadle, skridte en tur mm, da hun synes det er en kæmpe del af det at have med heste at gøre. Båndet til hesten gør, at man nemmere kan samarbejde i ridningen, mener Line.

– Det eneste jeg ikke bryder mig om, er alt “kontorarbejdet” ved det. Staldarbejde gør mig ingenting, slår Line fast.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

– Det fedeste ved at være selvstændig er, at jeg hver dag har fornøjelsen af en masse skønne og forskellige heste og ryttere. Jeg har haft alt fra en islænder, til en topklasse dressurhest, og jeg elsker at arbejde med så forskellige heste. Udviklingen man ser, i sær med de unge, er helt fantastisk, og det kan jeg aldrig blive træt af. Ud over det, er jeg glad for, selv at kunne strukturere min dag, og sørge for, at der er tid til den enkelte hest, så det ikke bare bliver et samlebånd. Jeg behandler alle heste, som var de mine egne, runder Line af.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen