Maria A. får foden under eget bord

03-10-2014 15:04

For berider Maria Anita Andersen er tiden nu moden til at starte selvstændig forretning. Efter otte års ansættelse hos Blue Hors starter hun sammen med sin kæreste egen dressurstald

De to beridere, Laila Aarrejärvi Bilstrup og Maria Anita Andersen, står over for et nyt og spændende kapitel i deres liv. De danner par i privatlivet og starter snart virksomhed sammen. Et projekt de glæder sig meget over.

Maria, 33, er uddannet berider i 2006 i hos Niels Henrik Christensen, Viborg Rideklub og har sidenhen haft job som dressurrytter i Danmarks største dressurstald, Blue Hors i Randbøl. Her har hun høstet enorm erfaring i arbejdet med mange talentfulde heste, som har hun været med til at uddanne op til international Grand Prix. Det har samtidig været en videreuddannelse af hendes egne færdigheder både teknisk og som konkurrencemenneske, og så har det været både sjovt og lærerigt at arbejde med hingste såvel hopper.

- Det har været en lang og svær beslutning at sige op her på Blue Hors, hvor jeg har haft en fantastisk tid. Det har været meget mere end et job; næsten som at være en del af en familie. Her er mange mennesker, som jeg holder rigtig meget af og heste, som jeg holder af og kommer til at savne, men jeg har valgt at give mig selv plads til helt nye udfordringer, fortæller Maria.

Laila, 37, er uddannet berider i Tyskland og har haft mange talentfulde, ungheste igennem hænderne og har lige som Maria redet VM for unge dressurheste i Verden. Hun har uddannet og solgt flere internationale dressurheste som fx Sopranos e. Come Back II/ Limelight (opdr. Gunnar Bennetsen) til Todd Flettrich/USA og Serupgårds Breezer e. Michellino/ Traumdeuter (opdr. Heidi Bickham) til Saskia Lieben-Seutter/AUT.

Når Maria og Laila slår dørene op til egen virksomhed, bliver det i første omgang hjemme på ejendommen ved Brædstrup, som har gode faciliteter, herunder egen ridehal. De tilbyder dagligt undervisning og lejlighedsvis kursusophold for dedikerede ryttere uanset niveau, ligesom de tager heste i træning med uddannelse op til Grand Prix, og vil desuden kunne tilbyde salgsformidling. Sådan har Laila kørt virksomhed i et par år, og Maria nyder at kunne læne sig lidt op ad hendes erfaring.

- Det er møntet på undervisning og på at tage heste ind i ridning. Jeg vil ikke have for mange heste ind, kun omkring seks heste, så der er tilstrækkelig tid til den enkelte hest og den får den opmærksomhed, som den fortjener, fastslår Maria, der i dag glæder sig over at have fået en god sponsoraftale i hus med Americo sadler.

Hun nærer stor kærlighed til undervisningen, som hun har savnet de seneste år. Derfor ser hun frem til at kunne bruge mere tid på nye og gamle elever, der bl.a. tæller en meget succesfuld ponyrytter. Hun glæder sig til at komme i gang, og allerede den 11.-12. oktober løber det første kursus hos Laila og Maria af stabelen.

- Vi er jo også selv interesserede i at dygtiggøre os, så på sigt vil vi udvide konceptet og tilbyde kurser ved andre undervisere, slutter Maria.

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen