Køber føl sammen uden at kende hinanden

11-09-2024 19:09
Avl

Gennem CS Equestrian har Christian Springborg og Bianca Lunn Hvolbøll sammen med Naja Maria Norby, som de først lærte at kende for få uger siden, investeret i et hoppeføl, der blev det dyreste på en netop afviklet Westfalen-følauktion. – Vi glæder os til eventyret sammen, siger Christian

Copyright Ridehesten.com
Christian Springborg og Bianca Lunn Hvolbøll købte sammen med Naja Maria Norby i går et Westfalen-hoppeføl. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 32-årige Christian Springborg, der driver virksomheden CS Equestrian, hvor han træner unge heste frem mod bl.a. kåringer og forbesigtigelse, har netop købt et Westfalen-hoppeføl sammen med sin partner Bianca Lunn Hvolbøll og den nye samarbejdspartner og investor Naja Maria Norby

Hoppeføllet hedder Flotte Deern e. Fair Deal/ Fürst Jazz og blev det dyreste føl på gårsdagens online Westfalen-auktion; solgt til et hammerslag på 17.500 euro svarende til omtrent 130.000 danske kr. Her var 31 talentfulde føl til salg, hvoraf Flotte Deern efter en lang budduel mellem købere fra Tyskland, Finland og naturligvis Danmark endte med at blive købt hjem til Sjælland. 

Det er fantastisk, og vi er helt høje over købet, fortæller Christian Springborg dagen efter, at handlen gik igennem.

Copyright Ridehesten.com
Flotte Deern blev aftenens dyreste føl. Foto: Westfalen Pferde Online-Auktion

Nye heste på vej
Christian, der er ud af den velkendte Springborg-avlerfamilie, og partneren Bianca, som er dressurytter, har i år fået to hingsteføl, hvoraf det ene blev solgt og det andet blev syg. – Vi vil gerne have nye heste på vej fra hver årgang, forklarer Christian og fortsætter:

Da vi ikke længere havde nogle føl fra i år, og det i det hele taget var hingste, har vi været på udkig efter et føl et stykke tid. Det lykkedes ikke at købe et hoppeføl på årets DV-elitefølauktion (Christian og Bianca købte dog et hingsteføl red.), og derfor kiggede vi på Westfalen-auktionen, hvor jeg blev forelsket i Flotte Deern. Vi var på udkig efter nogen, der ville støtte os i at købe et føl, og lidt ved et tilfælde kom vi derfor i kontakt med Naja Maria Norby, der længe havde tænkt på, at hun gerne ville være medejer af et lovende føl og følge med i det eventyr, som det er, siger Christian.

Copyright Ridehesten.com
Flotte Deern. Foto: Westfalen Pferde Online-Auktion
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hopperne gør forskellen
Christian og Bianca var særligt interesseret i at få en hoppe til deres eget avlsprojekt, der kan være med at grundlægge en kvalitetsfuld hoppestamme. Når Flotte Deern er blevet ældre, er planen derfor, at der skal skylles nogle embryoer på hende, så hendes kvaliteter forhåbentligt kan gå i arv, fortæller Christian. 

Efter min opfattelse er det hopperne, der gør forskellen i avlen nu til dags. Hingstene er tilgængelige verden over via køle- og frostsæd, så det er hopperne hjemme i stalden, der er afgørende. Derfor er de avlere med gode hoppestammer langt foran alle andre. Jeg håber selvfølgelig, at Flotte Deern kan hjælpe os i den retning, lyder det fra Christian.

Farhingsten til Flotte Deern, Fair Deal, er seks år gammel og ud af den interessante afstamning med Franklin e. Ampere/ Ferro som far og Fürstenball e. Fürst Heinrich/ Donnerhall som morfar. Hingsten, der opnåede kåring i 2021, er godkendt i Oldenburg-, Mecklenburg-, Westfallen-, Hannoveraner-, Holstener- og DSP-forbundene og kan ved ansøgning også godkendes i Dansk Varmblod.

Copyright Ridehesten.com

Noget af en tillidserklæring
Christian og Bianca har kun kendt Naja Maria Norby i omtrent seks uger, og det er Christian, der har udvalgt det lovende føl: – Derfor ligger der også et vist pres på mig, udtaler han og siger desuden:

Det er noget af en tillidserklæring. Naja har stolet på mig, når jeg sagde, at det var et virkelig godt føl, så jeg håber at få ret. Det er på mange måder et ret komplet hoppeføl, der også har en spændende afstamning. Gennem mit tidligere job (hos Helgstrand red.) har jeg arbejdet med nogle af hingstene i stammen bag Flotte Deern og har derfor et ret godt kendskab til dem. Det er ikke hver dag, at man får et føl af den kaliber i sin stald, så jeg er virkelig stolt over, at vi har fået lov at købe hende. Vi glæder os til at få hende hjem i stalden, slutter Christian på den nye trios vegne.

Se auktionsvideoen af Flotte Deern her:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner