Skridten blev altafgørende

01-09-2024 13:58

VIDEO: Det blev Anne-marie Hosbond og den storskridtende Farringhton, der løb med sejren i dagens Pavo og DRF's championatskvalifikation for de 5-årige heste

Copyright Ridehesten.com
Anne-marie Hosbond og Farringhton vandt 5-års championatskvalifikationen i dag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den fjerde championatskvalifikation i Pavo og DRF's dressurchampionater bliver afviklet i denne weekend her på Vilhelmsborg i forbindelse med Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue. I dag var turen kommet til de 5-årige heste, der skulle vise deres værd for de to skarpe dommere, Dennis Holst og Jesper Holst Hansen, på gårdspladsen på Vilhelmsborg. Hestene gik FEI's 5-års indledende program og blev bedømt på skridt, trav, galop, ridelighed og kapacitet.

Det var tæt i toppen, så der skulle lige dét ekstra til, hvis man ville vinde klassen. Den absolutte højeste karakter blev givet til Farringhton e. Fürst Samarant/ Rheinklang for vallakkens rummelige skridt, der indkasserede 9,5. Det blev klassens eneste karakter over 9, og det blev udslagsgivende for sejren, da de efterfølgende heste i top-fem var jævnbyrdige med Farringhton på de andre parametre. Med 8,6 i trav, 9,5 i skridt, 8,5 i galop, 8,8 i ridelighed og 9 i kapacitet, der gav samlede 88,8%, blev det altså berider Anne-marie Hosbond og Hannoveranervallakken Farringhton, der sikrede sig sejren i denne kvalifikation.

Farringhton er tidligere blevet redet af Cathrine Laudrup-Dufour, der i 2023 deltog til Pavo og DRF's championatsfinalerne for 4-års heste. Her blev det til en samlet 4. plads med 89,6% i finaleklassen, og det er dermed ikke helt fremmed for den velgående hest at betræde en stævnebane. I januar måned overtog Anne-marie Hosbond, der fra juni i år har drevet sin forretning fra Korshøjgaard, tøjlerne på Farringhton, og denne championatskvalifikation er deres første stævnestart sammen. Anne-marie Hosbond var godt tilfreds efter dagens ridt og fortæller her i videoen om fornemmelsen inde på banen i dag:

Dagens andenbedste 5-årige hest blev DV-vallakken Valiant e. Vitalis/ Fürst Heinrich, som rides af Frederikke Gram Jacobsen. Hun er rytter hos Future Dressage, hvor Valiant også er opdrættet. De fik som bedste karakterer 8,8 i trav, galop og kapacitet, hvilket gav ekvipagen samlede 86,6%. Blue Hors-rytteren Sophia Ludvigsen blev placeret som nummer tre med Emory e. Blue Hors Emilio/ Johnson (opdr. Blue Hors ApS). De fik 86,2%. Eric Guardia Martinez og One To Remember e. Secret/ Vivaldi indtog fjerdepladsen med 85,6% og blev efterfulgt Anders Uve Sjøbeck Hoeck og DV-hoppen Brandtbjergs Divya e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Olymbrio (opdr. Brandtbjerggaard v/ fam. Buhl), der fik dagens andenbedste skridtkarakter på 9 og samlede 84%. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

De ni bedste skulle mødes til præmieoverrækkelsen, hvor Anne-marie Hosbond skulle dukke op til hest. Farringhton var en livlig herre på æresrunden, hvor han i frisk galop kunne lade sig hylde af publikums applaus og "you're a superstar", der strømmede ud af højtalerne.

Eftermiddagen fortsætter med Bundgaard Byg Cup Intermediare 1 kür samt championatskvalifikation for både de 6- og 7-årige heste.

Klassens resultat.

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Det samlede felt af ryttere til præmieoverrækkelsen; flankeret af de to dommere, Dennis Holst og Jesper Holst Hansen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner