Kan Rockson gentage succesen?

16-10-2015 13:19

DV-vallakken Rockson vandt den indledende finaleklasse i championatet for 4-årige dressurheste. Kan den super travende Rockson, redet af dygtige Severo Jurado, mon stå distancen i finalen? Vi har talt med hans succesfulde opdrætter

Copyright Ridehesten.com
Rockson og Severo Jurado.

Vinderen af den indledende championatsfinale for 4-årige dressurheste, Rockson e. Blue Hors Rockefeller/ Sorento, er opdrættet af Anette Nilausen og Niels-Jørgen (Joe), Stutteri Tophøj, Hobro. De købte for ti år siden Rocksons mormor, sølvmedaljehoppen Koudalens Latina e. Solos Landtinus som ridehest til Anette og fremtidig avlshoppe.

Anette nød at have hoppen under sadlen i halvandet år, inden hun blev avlshoppe. Latina har leveret syv føl og er i år blevet elitehoppe. Latinas første føl er RDH-hoppen La Luna, hvis ældste afkom er Rockson.

– Rockson var helt fra føl tilsigtet en fremtid som min ridehest. Han var ikke så stor og betydelig som de andre og kom hurtigt til at gå under navnet ”konehesten”, fortæller Anette Nilausen.

Sammen med en kollega tilred hun selv Rockson sidste år, har redet ham frem til dette forår og kan fortælle, at han er utrolig god i hovedet og meget let ridelig. Anette og Joe har solgt adskillige føl på Elitefølauktionen, og sidste år solgte de en yngre halvsøster til Rockson til Anne Sofie Aaen. De har altid syntes godt om Anne Sofies fine ridning, og valgte derfor at sætte Rockson i ridning hos Anne Sofie med henblik på championatsdeltagelse i sommer.

Det er gået forrygende. I kvalifikationen opnåede Rockson med Anne Sofie samlet 8,50 med et 9-tal for trav, og i mellemrunden blev det til 8,54 med delkarakteren 9,4 for trav. Særligt fra mellemrunden oplevede Anette og Joe en massiv køberinteresse i Rockson, som slet ikke var til salg. På den anden side havde de indset, at hestens kvalitet nok alligevel rakte langt ud over det, som Anette havde brug for.

– Vi har valgt at sælge halvpart til Andreas Helgstrand, og har fået en rigtig god aftale som halvpartsejere, fortæller Anette.

Copyright Ridehesten.com
Anette Nilausen.

Det er planen, at Severo Jurado rider Rockson til championatsfinalerne, til egnethedstesten og forhåbentligt også til unghestechampionatet i Herning. Derefter går forhåbningerne i retning af UVM-deltagelse i Holland næste år, men nu handler det første og fremmest om DRF’s championatsfinaler i Odense.

I den indledende 4-års klasse i onsdags tog Severo og Rockson sejren med et samlet resultat på 9,1 – heraf 10 for trav og 9,5 for ridelighed. Dette til trods for, at Severo har redet hesten i under en uge!

– Det fortæller efter min opfattelse tre vigtige ting: At Rockson er utrolig god i hovedet og meget ridelig, at han har fået en rig god grunduddannelse og ikke mindst, at Severo er en ualmindelig dygtiger rytter, siger Anette.

Når hun og Joe næste forår for første gang kan sige velkommen til en følårgang på intet mindre end fire føl, så er det bl.a. en helbror eller – søster til Rockson. De fire kommende føl er efter Rocksons mormor og hendes tre døtre, og kombinationerne lyder således: Floriscount/Solos Landtinus, Blue Hors Rockefeller/Sorento, Hesselhøjs Donkey Boy/Blue Hors Don Romantic og Floriscount/Tailormade Temptation.

Blandt flere bemærkelsesværdige avlerpræstationer fra Anette og Joe i 2015 er også Rocksons fætter Tophøjs Tebaldo e. Tailormade Temptation/Blue Hors Hors Don Romantic, der blev Årets Dressurbetonede Hingsteføl og dyreste dressurføl på Elitefølauktionen i år. Desuden deltog berider Mette Sejbjerg Jensen med i Unghestechampionatet i år med Rocksons mors søster La Dina.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen