Schou: –Nu er vi klar til World Cup

26-10-2024 20:10

Den danske OL-rytter Andreas Schou og Billy Matador er i dag blevet topplaceret i en 5-stjernet Grand Prix-klasse i Helsinki, som var sidste led i forberedelsen mod morgendagens World Cup-kvalifikation

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Billy Matador leverede i dag et topresultat forud for søndagens World Cup. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

World Cup-sæsonen i springning startede i sidste weekend i Oslo og er i denne uge rykket til den finske hovedstad, Helsinki. Danmark er repræsenteret af Andreas Schou og Caroline Rehoff Pedersen, der begge er rejst mod nordøst med flere heste for at ride med i de internationale springklasser og særligt søndagens World Cup-klasse.

Andreas Schou, der har haft et succesfuldt år med OL-deltagelse og en topplacering i den prestigefyldte springturnering LGCT, har bl.a. medbragt Billy Matador e. Billy Mexico/ Animo. Det er et af de af sæsonens første indendørsstævner for den 10-årige vallak, og derfor ville Andreas gerne give ride ham en tur i arenaen før World Cup i morgen. – Jeg synes, han skulle springe en stor klasse før World Cup, nu hvor vi netop er rykket indendørs, forklarer Andreas.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Billy Matador tog ikke én bom i dag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Derfor var parret i dag til start i Helsinki Grand Trophy; en 5-stjernet Grand Prix-springklasse med en forhindringshøjde på 160 cm. Andreas og Billy Matador var en af de i alt 13 ekvipager, der red fejlfrit i hovedrunden, og derfor skulle de igen på banen og dyste om sejren i omspringningen. Efter endnu en fejlfri og tilmed hurtig runde på 34,3 sekunder endte den danske rytter på 4. pladsen, mindre end ét sekund fra den schweiziske toprytter Martin Fuchs, der løb med sejren.

Jeg er meget glad for, at Billy allerede leverer indendørs så tidligt på sæsonen. Nu gik han så godt i dag, at det blev til omspringning også, så jeg håber, at han stadig har energi og er klar på opgaven i morgen, fortæller Andreas. 

Foruden enkelte andre top-5 placeringer i 160 cm klasser er dagens resultat en af ekvipagens absolut bedste præstationer sammen. 

Se her Andreas Schou og Billy Matadors hurtige omspringning, der i dag sikrede dem 4. pladsen:

Caroline Rehoff Pedersen lader også til at være i fin form frem mod morgendagens World Cup og blev i dag placeret i en 150 cm klasse, hvor hun på den 11-årige Chaccball e. Chacco-Blue/ Baloubet du Rouet red en fejlfri runde og blev nr. 12. 

Andreas Schou var desuden til start i en international pointspringning i dag, hvor han på den 8-årige Convant e. Conbassy/ Vivant blev placeret som nr. 6.

Klassens resultat.

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen og Chaccball. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner