Sådan overlever du sommervarmen

19-06-2015 07:57

Det kan godt være, at vi som udgangspunkt glæder os til sommervarmen, men det kan være ulideligt at ride ude i solen på de varmeste dage – her er en lille guide til, hvordan ryttere bedst klarer sommervarmen

Copyright Ridehesten.com
Varmen kan være hård ved rytterne. Modelfoto.

12 trin til, hvordan ryttere klarer sommervarmen:

1. Solcreme og insektspray
Selv om aftenen risikerer du at blive solbrændt ude på ridebanen, og så er der ikke noget, der kan ødelægge din eller hestens dag som mange og store insekter.

2. Hav en plan
Rid tidligt eller sent og gem staldarbejde, hyggesnak med de andre i stalden og den slags til tiden inde i stalden – ikke ude på ridebanen. Og kan du ikke helt undslippe varmen, så arbejd hesten så meget som muligt i skridt, og hold det kort og effektivt i trav og galop – med indlagte skridtpauser. Og så er der jo ingen grund til at ride længere tid i varmen end allerhøjest nødvendigt.

3. SPF bluse
Tro det eller lad være, men der er udviklet bluser i skønt letvægtstekstil, som beskytter dig mod solens stråler. Så slipper du både for solskoldninger, mindsker risikoen for at udvikle hudkræft og undgår ”cykelrytterarme” med lidet flatterende striber.

4. Kig til andre sportsgrene
Shop evt. efter t-shirts og bluser i sportsforretninger, der er lavet til sportsudøverer, der skal kunne håndtere varmen. Gå efter lyse farver!

5. Ærmer med solbeskyttelse
Foretrækker du kortærmede bluser, så husk, at det er muligt at købe særlige solbeskyttelsesærmer – så slipper du for den fedtede fornemmelse fra solcremen, når du rider. Bl.a. Nike laver dem – bl.a. til golfspillere. Gør du dem våde inden du tager dem på, så fungerer de endda glimrende som personlig afkøling.

6. Aftageligt for til ridehjelmen
Ja, du kan købe særlige tynde stykker for til din ridehjelm, som sidder fast med velcro. De tages hurtigt ud af den svedige ridehjelm og smides i vaskemaskinen, så hjelmen er frisk, tør og lækker til næste ridetur. Husk desuden at man kan få ridehjelme med rigtig god udluftning.

7. Masser af vand
Invester i en god vandflaske. Så snart du står af hesten, så tag hjelmen af og køl ansigt, nakke og hoved med køligt vand – og husk at drik rigeligt med vand også.

8. Vådt hår under hjelmen
Ja, det virker og holder dig komfortabel på de varmeste dage og fungerer glimrende, hvis din ridehjelm har god udluftning. Gør håret vådt inden du tager ridehjelmen på og enhver brise vil føles dejligt svalende.

9. Ingen meldug
Der er kun én kur mod sommerfugten, der ser ud til at krybe ind alle vegne – og det er efterår! Indtil da må du investere i pakker med affugter eller fugtfjerner. Læg dem i dit staldskab, ved din ridehjelm og ved dine ridehandsker mv. Men husk, at holde dem på sikker afstand fra alle dyr.

10. Pas på dit udstyr
Sved fra dig og hesten er ekstra hårdt for udstyret, så vær ekstra grundig med vask og rengøring.

11. Kølende håndklæde
Hav et fugtigt håndklæde klar ved siden af ridebanen, til når du står af hesten, så du hurtigt kan tørre dine arme, nakke og ansigt over efter træning. Der findes sågar et særligt håndklæde, der holder på væske og kulde – søg på Frogg Toggs Chilly Pad Cooling Towel.

12. Får du det dårligt…
... så skal du ikke spille helt. Stå af hesten, find skygge, drik vand – det er helt ok at holde ekstra pauser, når temperaturen er høj.

Kilde: horsechannel.com

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald