Rytterskifte i dressurchampionatet

17-10-2014 14:41

Katrine Kraglund har måttet melde fra til dagens dressurfinaler efter et fald fra hesten i går, der har udløst en hjernerystelse - det betyder af First Ballerina nu skal rides af Joan K. Jensen - der aldrig har siddet på hoppen

Katrine Kraglund har kvalificeret to heste til dette års finaler i dressurchampionatet - 4-årige First Ballerina e. Fürstenbal opdr. Thomas Bach Jensen og 6-årige Swing King Old e. Sandro Hit opdr Astrid Brabant- hun har glædet sig meget til at ride i dagens finale, men i går røg hun af den ene hest og har pådraget sig en hjernerystelse, og nu er der valgt en helt ny rytter til den ene hest i finalen.

Det var et hændeligt uheld, som i går udløste, at Katrine Kraglund røg af 4-årige First Ballerina på opvarmningen. Desværre faldt hun så uheldigt, at hun har pådraget sig en hjernerystelse. Hun er ved godt mod, men naturligvis ærgerlig over, ikke at kunne ride i finalerne, men helbredet kommer i første række. Katrine har valgt at melde Swing King fra finalen, men hun har opfordret ejeren af 4-årige First Ballerina Hanne Nielsen til at finde en ny rytter til den talentfulde hoppe i finalen.

- Jeg gik rundt derhjemme på Sjælland, og kunne ikke lige tage stilling til, hvad der skulle ske, fortæller Hanne Nielsen, men da hun fik besked om, at det var muligt at skifte rytter, så tænkte hun over det og besluttede at tage Joan K. Jensen på ordet. De to havde sammen overvåget første kvalifikation, og Joan, der er tidligere Grand Prix-rytter udtrykte ønske om selv at kunne deltage ved JBK-stævnet - den mulighed kom så nu.

- Jeg ringede til Joan og hun brugte lige nogle minutters betænkningstid, og så sagde hun ja til opgaven, hun har ikke tidligere siddet på hoppen, fortæller Hanne, der købte Ballerina da hoppen var to år - ubeset over telefonen til opdrætteren. 
- I februar i år sendte vi Ballerina ned til Katrine Kraglund i Tyskland, hvor hoppen pådrog sig en virus og ikke kunne rides. Katrine valgte et par måneder senere, at flytte hjem til Danmark og Ballerina fulgte med. Det bliver så spændende i eftermiddag. Jeg havde forud for finalen ingen forventninger til resultatet, men glædede mig over at vi var med, slutter ejeren.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen