Flot udlæg af de unge heste på Ask

22-08-2024 20:07

I denne weekend afholdes der Pavo og DRF's championatsfinaler i springning på det smukke Stutteri Ask i Martofte på Fyn. I dag har de unge heste været i ilden første gang, og her har vi endnu en gang set glade og veltilpasse heste

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde og Evolution Ask vandt dagens 7- og 8-års kvalifikation. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Det smukke Stutteri Ask på Fyn danner i denne weekend rammen om Pavo og DRF's championatsfinaler i springning. Her er der samlet en masse dygtige ryttere og med sig har de deres unge heste. Udover championatsklasserne afvikles der også både distrikts- og landsklasser. 

I dag er stævnet blevet skudt i gang, hvor de unge 4-års heste startede ud med en banetræning for at blive bekendt med banen og de smukke omgivelser. Efterfølgende skulle 5-års hestene i ilden for første gang, da de skulle ud i deres første kvalifikation af championatet. Her var i alt 64 ekvipager til start, der skulle prøve kræfter med de 115 cm høje spring. Klassen blev afviklet i en metode B0, hvor ekvipagerne samlede point efter antal fejl. De unge heste viste usandsynlig god stil, da 38 af dem var fejlfrie. 

Copyright Ridehesten.com
Én af de fejlfrie ryttere i 5-års kvalifikationen var Caroline Rehoff Pedersen og Tornado Rose DWB. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Efter 5-års hestene havde været på banen, var det tid til, at de dygtige 6-års heste skulle i ilden på den 125 cm høje bane. Her var i alt 40 ekvipager til start, og endnu en gang var Fiorina Ask e. Dominator 2000 Z/ Carthago med dygtige Karen Møller Rohde i sadlen ultimativt bedst. Parret var fejlfrie i en hurtig tid, nemlig 30,49 sekunder og er dermed i spidsen af konkurrencen indtil videre. Andenpladsen gik til Lars Trier Kjøller og Fedet's Banto Balou DWB e. Balou/ Heartbeat, der sluttede anden fase i 31,31 sekunder. Tredje bedst var endnu en hjemmebanerytter, nemlig Søren Møller Rohde og Cibelle Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask. Parret red i 31,76 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Endnu en gang var Karen Møller Rohde og Fiorina Ask bedst. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Sidste ungheste på banen var 7- og 8-års hestene. 7-års hestene skulle på banen i 135 cm, mens 8-års hestene skulle prøve kræfter med 140 cm. Her var i alt 26 ekvipager til start, og igen var en hjemmebanerytter altså i top. Søren Møller Rohde kunne nemlig kalde sig vinder af første kvalifikation i sadlen på 8-årige Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue/ Tannenhof's Cheenook. Parret var fejlfrie i tiden 30,34 sekunder. Lige i hælene på Søren var Renee Ulvsbjerg på 7-årige Chardonnay Z e. Conthargos/ Diarado, der sluttede i tiden 30,80 sekunder. Tredje bedst var Frida Munk Lassen på 7-årige Vega Ask e. Big Star/ Larimar, der sluttede i 31,53 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Renee Ulvsbjerg og Chardonnay Z var anden bedst. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

I morgen skal 4-års hestene for alvor i gang, hvor deres første kvalifikation løber af stablen. Ligeledes skal 5-, 6-, 7- og 8-års hestene på banen for at ride deres anden kvalifikation. Det bliver altså en dag med springning fra morgen til aften på Stutteri Ask med Danmarks bedste ungheste. 

ClipMyHorse streamer live fra stævnet hele weekenden. 
Se stævnets start- og resultatlister her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner