Rikke Andersen vinder finale for 6 års i Norge

15-02-2020 17:15

Marie Helene Rigård Rohleder

Springrytter Rikke Andersen har selv lært Jade K alt, hvad den kan, og i dag gav det hårde arbejde pote, da ekvipagen vandt finalen i unghestechampionatet for 6 års til Norwegian Horse Festival 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Andersen og Jade K. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Petersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi købte ham som 3 års, hvor han var helt grøn, og så har vi uddannet ham selv, fortæller en stolt Rikke Andersen til Ridehesten.com umiddelbart efter den flotte sejr med Jade K (e. Kannan x Numero Uno) ved Norwegian Horse Festival. Ekvipagen har netop vundet finalen i unghestechampionatet for 6 års. En klasse på 125 cm som Rikke Andersen vandt i tiden 40.21. 

– Jade var rigtig fin i dag. Han var lidt mere spooky end normalt, fordi der var en del publikum på. Det er første gang, at han går 125 cm, men det tog han bare i stiv arm, siger Rikke Andersen. 

Se hele resultatet her.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rikke Andersen og hendes mand Marcus Heineking er kørt til Norge med fire springheste, hvoraf to af dem stiller i unghesteklasserne. 

– Vi har haft et rigtig godt stævne her i Norge. Vi kan kun være tilfredse med hestene, siger Rikke Andersen, og henviser blandt andet til den unge 5 års hingst Picasso vd Zwartbleshoeve (e. Cornet Obolensky/ Zidane), som vandt en 5 års unghesteklasse i onsdag, og blev nummer fem i finalen i går. 

Til daglig driver Rikke og Marcus en trænings- og salgsstald lidt uden for Hobro. Her er dertuddannelsen af den unge springhest, som er deres kerneområde. 

– Det er en livsstil at arbejde med heste. Selvom det er hårdt at være selvstændig, så er det bare super sjovt, når vi er til sådan et stævne, hvor det hele går godt, siger Rikke Andersen. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen