Hallundbæk sejrede i Hagen

21-04-2023 19:27

Annika Knudsen Lorentsen

I den 3-stjernede 150 cm-klasse ved det prestigefyldte Horses & Dreams-stævne i tyske Hagen, lykkedes det i dag Emil Hallundbæk at få det danske flag til tops

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk til præmieoverrækkelse med det danske flag flot i baggrunden. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ikke kun de danske dressurryttere, der gør en god figur ved Horses & Dreams i Hagen, Tyskland, for her til aften har en dansk springrytter sikret sig sejren i dagens sværeste springkonkurrence. 

39 ekvipager mødtes i den 150  cm høje klasse, og her lykkedes det 12 at ride fejlfrit i hovedrunden. Det betød, at det var mellem disse 12, at vinderen skulle findes i en spændende omspringning. 

Det blev danske Emil Hallundbæk der trak det længste strå, da han leverede endnu et fejlfrit ridt, og tilmed en hurtigt et af slagsen, i sadlen på sin tophest Chalisco e. Chacco-Blue/Quidam de Revel. 

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk med Chalisco. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andenpladsen i konkurrencen gik til tyske Mario Stevens med Starissa e. Stakkato Gold/ Quidam's Rubin, mens slovakiske Gaj Riossa med Entertainer e. Warrant/ Corland tog tredjepladsen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Emil red i mål i tiden 36,88, og var dermed den eneste der formåede at ride under 37 sekunder. De to næstplacerede red begge i godt 37 sekunder, mens fjerdepladsen, spanske Manuel Fernandez Saro red i mål i tiden 38,71 sekunder. Femtepladsen blev tyske Philip Rüping, som red i tiden 42,62 sekunder, men med en fejlfri runde sikrede sig en top-5 placering, da de øvrige i omspringningen havde fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk med Chalisco. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Flere danske placeringer
Tidligere på dagen blev to danske springryttere placeret i den 2-stjernede 140 cm-klasse. Bedst var Zascha Nygaard Andreasen med Coleccini e. Colestus/ Chin Chin, som tog ottendepladsen.

Lige efter Zascha, på en flot niendeplads, blev det Nicolas Pedersen med Tailormade Chalou Sem e. Chaloubet/ Stardust (opdr. Tailormade Horses ApS).

I morgen er der en 155 cm-klasse på programmet, mens søndag byder på Grand Prix-klassen, som ligeledes afvikles på en 155 cm høj bane. 

Start- og resultatlister fra stævnet.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing