Regerende danmarksmester gør det igen

02-05-2024 20:12

Her til aften er første kvalifikation af U25 Agria DRF mesterskabet blevet afholdt. Her lagde den regerende danmarksmester, Anne-Kristine Rie Truelsen sig i spidsen af mesterskabet med en lynhurtig runde

Copyright Ridehesten.com
Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT red en lynhurtig runde i dag, hvor ingen andre kunne følge med. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Første rytter på banen i dagens første kvalifikation af U25 Agria DRF mesterskabet i S1* 145cm metode C, var Kamilla Ladefoged Rasmussen med hesten Galaxy Ask e. Gipsy D'Ask/ Baloubet Du Rouet. Parret leverede en super flot runde, men desværre havde de et enkelt nedslag, hvilket qua metoden blev omregnet til fire strafsekunder, og de endte dermed på en ridetid, der hed 83,64 sekunder. Start nummer to, blev også første fejlfrie runde, og den gik til Benedikte Rie Truelsen og Elite De Riverland e. Kannan/ Tlaloc M, der lagde skarpt ud i en lynhurtig tid på 78,84 sekunder, og lagde sig dermed i spidsen af klassen.

Copyright Ridehesten.com
Klassens første fejlfrie runde gik til Benedikte Rie Truelsen og Elite De Riverland. Her ses Benedikte på Casira. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Herefter var det tvillingesøster og den regerende danmarksmester, Anne-Kirstine Rie Trulsen og Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor, der lagde ud i et rigtig godt grundtempo, hvilket de formåede at holde hele vejen rundt, og sikrede hermed klassens anden fejlfrie runde i en endnu hurtigere tid, nemlig 73,56, og dermed skubbede hun tvillingesøster ned på andenpladsen.

Det lagde pres på resten af feltet. Det var dog ingen hindring for Rosemarie Heering på Ambition Gold e. Arpeggio/ Carry Gold, der red ud som start nummer seks. Med en flot, overbevisende og fejlfri tur lagde de sig ind på andenpladsen med ridetiden 77,95 sekunder, og skubbede altså Benedikte Rie Truelsen ned på tredjepladsen. Herefter var det sidste rytter inden pausen, Emilie Mosegaard Christiansen på Syvhøjegårds Enzo e. Chandler/ Carano. Ekvipagen red en rolig, velovervejet tur, hvilket gav pote helt indtil anden sidste spring, hvor ekvipagen desværre fik en enkelt nedrivning.

Copyright Ridehesten.com
Rosemarie Heering og Ambition Gold red ud som start nummer seks, og sikrede sig en flot og fejlfri tur. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Da det var tid til pausen, var det med den regerende Danmarksmester i spidsen af klassen, Anne-Kirstine Rie Truelsen. Efter pausen var der altså yderligere seks ryttere, der skulle prøve kræfter med de 150cm høje spring. Første ud efter pausen var Clara Hallundbæk og Noortje van Het Houterhof e. Emerald van't Ruytershof/ Orlando. Clara startede ud i et højt grundtempo, hvilket viste sig at være nødvendigt, da de fik et enkelt nedslag. Efter vandgraven blev Noortje van Het Houterhof lige rigelig stærk, og Clara valgte desværre at trække sig. Næste på banen var årets sportsnavn og OL-kvalificerede Caroline Rehoff Pedersen på Doolys e. Cannavaros/ Lantaan. En hov i vandet og et enkelt nedslag holdt desværre ekvipagen fra at rykke rundt på top 3 i dag.

Så blev det tid til at klassens nuværende fører, Anne-Kristine Rie Truelsen på Hait Ask skulle prøve kræfter med banen. Desværre virkede Hait Ask noget trykket på banen i dag, og Anne-Kristine valgte derfor at trække hesten fra konkurrencen. Herefter var det klassens allerførste rytter, nemlig Kamilla Ladefoged Rasmussens tur igen, denne gang på en meget velspringende Goldeneye e. Back Gammon/ Unistar, hvilket sikrede parret en flot fejlfri tur i ridetiden 79,20 sekunder, hvilket på daværende tidspunkt var nok til en foreløbig fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
Kamilla Ladefoged Rasmussen og Goldeneye red på banen som anden sidste rytter. Parret var fejlfrie og endte dermed som nummer fire. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen.

Sidste rytter på banen var Benedikte Rie Truelsen med sin anden hest Cassina Z e. Cassini I/ Voltaire. Benedikte satsede alt, men mistede desværre galoppen rundt i en vending, og måtte derfor lave en volte. Herefter fandt parret desværre ikke rytmen, og endte desværre med at udgå.

Resultatet af første kvalifikation af U25 Agria DRF Mesterskab endte altså med, at Anne-Kristine Rie Truelsen på Quemoy KT vandt, andenpladsen gik til Rosemarie Heering på Ambition Gold, tredjepladsen til Benedikte Rie Truelsen på Elite De Riverland og fjerdepladsen gik til Kamilla Ladefoged Rasmussen på Golden Eye. 

På lørdag skal U25 rytterne ride finalen, hvor det bliver yderst spændende at se, om Anne-Kristine Rie Truelsen endnu en gang kan kalde sig dansk mester. 

Du kan se klassens resultater her. 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing