Det er rigtig godt for sporten

25-05-2022 20:54

Det blev Vallø Sportsrideklub, der ved Midtsjællands Rideklubs C-stævne i weekenden vandt årets første kvalifikation i Dressurens Venners Cup. Vi har fået en snak med det vindende hold

Copyright Ridehesten.com
De tre placerede hold fra Vallø Sportrideklub, Ertebjerggaard Sports Rideklub og Stevns Rideklub. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehesten har talt med en af rytterne på det vindende hold fra Vallø, 47-åige Stinne Pernille Olsen, der fortæller, at holdet består af fire piger med et meget bredt aldersspænd. De er blevet sat sammen af deres fælles undervisere, som er Joachim Thomsen og Rune Willum.

– Det er jo så sjovt at ride hold. Vi rider jo normalt individuelt og er konkurrencemennesker alle sammen, men her man rider pludseligt for noget andet. Når man ellers rider individuelt, så er det en selv, man glæder eller skuffer, men her rider man for et helt hold, og man hjælper hinanden til et godt resultat, fortæller Stinne.

Det vindende hold fra Vallø Sportsrideklub bestod af:

  • Stinne Pernille Olsen og Calzino e. Johnson/ Laurentio (opdr. Stinne og Berner Olsen)
  • Michaela Navrsted og Atterupgaards Degas e. Dream Boy/ Stedinger (opdr. Atterupgaard)
  • Anja Henning og Rose Mary e. Blue Hors Romanov/ Solos Landtinus (opdr. Peter og Isa Nielsen)
  • Freja Kruize og Atterupgaards Meadow e. Dante Weltino/ Lord Sinclair (opdr. Atterupgaard) 
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er virkelig en fin cup, og det sjove ved den er, at vi kan være med landsdækkende, selv om vi kun rider LA. Det betyder virkelig noget. Det er bare noget andet og rigtig godt for sporten, siger hun og fortsætter: – Man kunne også mærke en anden dynamik på stævnepladsen, og helt ind til slut af klassen var der mange tilskuere.

Vores undervisere lagde vægt på, at det ikke blot var konkurrence, men at vi fik en god oplevelse. Og det gjorde, slutter Stinne.

I Dressurens Venner Cup kan hvert hold kun starte én kvalifikation, så Stinne og hendes holdkammerater er virkelig glade for, at de vandt, for det er nemlig kun vinderholdene, der går videre til finalen, der afvikles den første weekend i september i Vallensbæk Rideklub. Der yderligere fem kvalifikationer fordelt over landet.

Se stævnets start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen