2. afdeling af Sparekassen Vendsyssel Cup

03-05-2016 12:35

Hjørring Rideklub var i weekenden vært for 2. kvalifikation til Sparekassen Vendsyssel Cup og Første afd af kvalifikation til Dressurens Venners Cup

Fem nordjyske rideklubber er gået sammen om at etablere en turnering på tværs af klubberne. Et sådant samarbejde er helt unikt og ikke lavet før i Nordjylland. Formålet er dels skabe en cup, der er attraktiv for rytterne med hensyn til præmier, sport og sammenhold. Dels at dyrke et sjovt og spændende samarbejde mellem klubberne i Vendsyssel, så klubberne kan skabe attraktive ridestævner, som rytterne vil prioritere. 

Cuppen er både for de voksne ryttere på store heste og for ponyryttere op til 16 år. Og der er klasser tilpasset de fleste niveauer. Derfor kan alle være med. Dressurcuppen er blevet til i et samarbejde mellem 5 rideklubber i Vendsyssel: Brønderslev, Hjallerup, Hjørring, Lerbæk og Frederikshavn rideklubber.

De fem initiativrige klubber ville skabe et samarbejde, der får rytterne til at prioritere de nordjyske ridestævner, og som kan give rytterne noget rutine i at ride mesterskaber og cups. Til de kvalificerede til finalestævnet er der flotte pengepræmier at ride om. I hver aldersklasse må der forventes at vær en præmiesum på omkring 5000 kr. at ride om. Beløb som disse er usædvanlige ved nordjyske ridestævner. Sparekassen Vendsyssel bakker stort omkring det nye initiativ, og har valgt at være storsponsor på projektet med flotte præmier ved de tre kvalifikationsstævner samt ved det store finalestævne, der afholdes i Hjallerup i juli.


Lone Bang fra Hjørring Rideklub , der er en af initiativtagerne til Sparekassen Vendsyssel Cup siger:

- Sparekassen Vendsyssel Cup er blevet taget rigtigt godt imod af rytterne på alle niveauer og der har været flot tilslutning her til 1. kvalifikationsstævne. Det er tydeligt, at rytterne har efterspurgt nye idéer og koncepter, så det er fantastisk at mærke denne mesterskabsstemning med sport og spænding. De fem klubber har ofte samarbejdet på tværs ved andre stævner, og jeg er rigtig glad for, at vi kan stå tættere sammen om at lave denne dressur cup til glæde for rytterne og for at styrke vores samarbejde.

I 2016 er der tre kvalifikationsstævne og et finalestævne på følgende datoer: Brønderslev den 15.-17.4., Hjørring den 29.4.-1.5., Lerbæk den 27.-29.5. og finale i Hjallerup i forbindelse med et nationalt stævne den 8.-10.7.(B-stævne). Stævnet kan blandt andet følges via en facebookside her:https://www.facebook.com/sparekassenvendsysselcup/


Vinderne af 2. afdeling af Sparekassen Vendsyssel Cup er som foregik i Hjørring Rideklub 28 april til 1. maj:

  • LA1 :Maria Møller Nielsen, Brønderslev 
  • LA4: Gitte Dam, Hjørring
  • MB0 : Maja Juul, Brønderslev
  • MA1 (sværeste klasse for hest): Sidsel Marie Rønde Winther, Langager
  • LA1 pony: Pernille Holst Jacobsen, Arden
  • LA4 pony: Line Frahm Pedersen, Langager 
  • PRI ponyer (sværeste klasse for pony): Camilla Frydberg Rasmussen, Hjørring 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen