Sejr til Kjellerup i Dressurens Venner Cup

05-06-2018 11:50

Camilla Tiefensee Schrøder

Dressurens Venner Cup blev skudt i gang hos Hjørring Rideklub  i lørdags. Ni hold var til start i første kvalifikation af den populære klubturnering, og det blev holdet fra Kjellerup Sportsrideklub, der sikrede sig sejren og dermed en plads i finalen til september.

Copyright Ridehesten.com
Marie Dige Søgaard og Svalegårds Alanya, som ses her på billedet, var på vinderholdet sammen med Karen Marie Bruun, Mia Bach Riis og Kamilla Østergaard Kortbæk. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev holdet fra Kjellerup Sportsrideklub, der med 210,000 point sikrede sig sejren foran hjemmebaneholdet fra Hjørring Rideklub (HJHR) (204,224 point) og Nibe Rideklub (202,845 point) ved den første kvalifikation af Dressurens Venner Cup lørdag den 2. juni. Det skriver Dansk Ride Forbund.

- Dressurens Venner Cup betyder rigtig meget for klubben. Vi har været med i seks år, vi har vundet kvalifikationen de sidste fem år og vundet finalen de seneste tre år, så selvfølgelig går vi efter den fjerde turneringssejr i år.  Vi er glade for den omtale, som klubben får gennem turneringen, og som er med til at sætte os på landkortet. Vi går benhårdt efter sejren, og det er fantastisk med det sammenhold og den opbakning, som vi får fra resten af klubben, fortæller Karen Marie Bruun fra Kjellerup.

Udover Karen bestod vinderholdet af Mia Bach Riis, Marie Dige Søgaard og Kamilla Østergaard Kortbæk. Se hele resultatet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Om Dressurens Venner Cup
Dressurens Venner Cup er en danmarksturnering i dressur for klubhold sponsoreret af Dressurens Venner. Cuppen afvikles over seks kvalifikationsrunder fordelt over landet samt en finale. Der er to kvalifikationer på Sjælland, en på Fyn og tre i Jylland. Finalen afvikles 8.-9. september i Vallensbæk. De seks kvalifikationer afvikles over en dag, og rides i LA2, mens finalen afvikles over to dage. Ved finalen rider to af holdets rytter LA2 og to ryttere rider LA5.

Startberettigede heste og ryttere 
Dressurens Venner Cup er åben for heste, der ikke har startet højere end sværhedsgrad 2 til A-, B- eller C-stævner i kvalifikationsperioden. Dressurens Venner Cup er åben for ryttere, der ikke har startet højere end sværhedsgrad 3 til A-, B- eller C- stævner i kvalifikationsperioden. Selv om hesten eller rytteren ændrer status i løbet af turneringen, er det status på anmeldelsestidspunktet til kvalifikationen, der afgør ekvipagens startberettigelse. Heste og ryttere kan kun starte for én klub under hele turneringen. Ponyer kan ikke tilmeldes turneringen, medmindre de er opklasset til hest.


 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner