Spændende turneringer i Solrød

29-09-2024 20:02

Solrød Rideklubs landsstævne i dressur har i denne weekend dannet rammen om årets sidste Bundgaard Byg Cup-kvalifikation samt finalen i Dressurens Venner Cup

Hovgaard Rideklub blev fejret som vindere af Dressurens Venner Cup 2024. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter kvalifikationsrunderne i Jylland, på Fyn og på Sjælland oprandt finaleweekenden for Dressurens Venner Cup finale, der blev afholdt i Solrød Rideklub med deltagelse af seks hold fra Hornum-Ulstrup Rideklub, Horsens Rideklub, Tørring Rideklub, Askelunds Sportsrideklub, Ertebjerggaard Sports Rideklub samt Hovgaard Rideklub.

I finalen gik tredjepladsen med 416,138 procent til holdet fra Askelunds Sportsrideklub bestående af Kecia Sanvig og Foxy Secret MJ, Trine Lind og H.C.'s Zakoy, Marie Lykke Felby og Zohair samt Rikke Elise Langthin og Nørremøllehøjs Be My Bally, men andenpladsen blev besat af holdet fra Ertebjerggaard Sports Rideklub bestående af Thilde Emilie Højer og Fredenshøjs Romina, Christina Ebbesen og BC's Black Skywalker, Mette Brandt og Absolute Vitality samt Kristine Ulsø Olsen og Seville med sammenlagt 418,347 procentpoint.

Fakta
Dressurens Venner Cup

Dressurens Venner (forening til fremme af dansk dressursport) står bag den landsdækkende turnering i dressur for hold,  Dressurens Venner Cup, der er en holdkonkurrence, som afvikles over seks kvalifikationsrunder og en finale.

Cup'en er åben for heste, der ikke har startet højere end MB0 til A-, B- eller C-stævner i kvalifikationsperioden, og ryttere, der ikke har startet højere end sværhedsgrad 3 til A-, B- eller C-stævner i kvalifikationsperioden.

Finalen afvikles over to dage, hvor to af holdets ryttere LA2-A og to ryttere rider LA5-A.  Begge klasser rides på trense.

Fold up

Kampen om finalesejren var umådelig tæt og blev vundet med en margin på 0,479%. I hård kamp mod  Ertebjerggaard Sports Rideklub blev det holdet fra Hovgaard Rideklub, der trak det længste strå og retten til at kalde sig vindere af Dressurens Venner Cup  2024.

At vinde Dressurens Venner Cup i dag var helt fantastisk, men også meget nervepirrende, idet der var meget tæt løb imellem første- og andenpladsen. Der var spænding til den allersidste rytter, så det var bare en kæmpe forløsning, da de sidste points kom, og vi dermed kunne kalde os vindere. Det har været mega sjovt og hyggeligt at være med i finalen og en kæmpe oplevelse at skridte ind i hallen med dækkener og rosetter som vindere af Dressurens Venner Cup 2024. Tak for et rigtig godt stævne, lyder det fra Louise Dall fra Hovgaard Rideklubs hold.

Louise Dall med sine holdkammerater fra Hovgaard Rideklub. Foto: Privat

Vinderholdet bestod af Louise Dall og Ribjergs Don Olympic e. Blue Hors Don Olymbrio/ Chopin Dane (opdr. Anette R. Pedersen og Claus Nielsen), Sidsel Marie Asta Andersen med Lillegårdens La Loire e. UNO Don Diego/ Solos Landtinus (opdr. Fam. Blønd-Sørensen), Hanne Walkusch og Dessie Kilen e. Blue Hors Don Olymbrio/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Åse og Henning Urup) samt Emma Sofie Jørgensen med Skikkilds Rafa e. Skovens Rafael/ Weltjunge (opdr. Peter Jensen).

Nevermann dobbelt placeret

Inden finalen i Bundgaard Byg Cup den 11. - 13. oktober på Stutteri Ask afholdtes i denne weekenden årets sidste Bundgaard Byg Cup-kvalifikation i Solrød Rideklub.

Bundgaard Byg Cup rides over fire kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür, hvor begge resultater tæller. Fra kvalifikationerne går de 18 ekvipager med bedste resultater videre til finalen for at dyste om titlen som vinder af Bundgaard Byg Cup.

Fakta
Bundgaard Byg Cup

Bundgaard Byg Cup er en kendt og traditionsrig landsdækkende turnering for ekvipager, der har opnået min. 60% ved start i en Prix St. Georges ved B-stævner eller 63% ved start i Prix St. Georges ved C-stævner i kvalifikationsperioden. Bundgaard Byg Cup rides over fire spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür. De 18 bedste ryttere går videre til finalen for at dyste om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup.

Det gode samarbejde mellem DRF og Bundgaard Byg siden 1998 har været med til at skabe en meget populær turnering, der er et stort skridt på vejen til de allersværeste klasser for både ryttere og heste. For Bundgaard Byg betyder det også, at man kommer i tættere dialog med kunder og brugere, hvilket er vigtigt, hvis man vil være på forkant med ridesportens behov.

Fold up

Ved kvalifikationen i Solrød i denne weekenden gjorde Carina Nevermann Torup en særdeles stærk figur ved at besætte to af de fire placeringer blandt de 15 startende ekvipager. Hun blev nr. 2 og 3 i gårsdagens Intermediare I og nr. 1 og 3 i dag i Intermediare I Kür.

Hun vandt samlet med 147,266% med den 10-årige hannoveranervallak Lennox e. Londontime/ Dancier og besatte samlet fjerdepladsen med 145,112% med Baunehøjens Carpaccio DWB e. Charmeur/ Kermo's White Talisman (opdr. Pia Gobert).

Carina Nevermann Torup og Lennon kunne også ses for en måned siden ved landsstævnet i forbindelse med Dansk Varmblods Eliteskue på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andenpladsen gik til Sophia Ludvigsen og den 11-årige avlshingst Blue Hors Baron e. Callaho's Benicio/ Sir Donnerhall I, der også blev nr. 2 i Intermediaire I Kür i dag med 75,583% og sluttede samlet med 146,022.

Tredjepladsen gik til vinderen af gårsdagens Intermediaire I, Anne-Mette Strandby Hansen og den 11-årige DV-sølvmedaljehoppe og tidligere UVM-deltager Delizia e. Fürstenball/ De Noir (opdr. Lotte Sophia Liv Kulle) med sammenlagt 145,456 og heraf 72,456% i Intermediaire I, som de vandt.