Grand Prix-debut på hjemmeavlet springhest

03-10-2020 18:36

For dressurrytter Rikke Mandrup gik en drøm i opfyldelse i dag ved landsstævnet i Solrød, da hun for første gang kunne ride ned ad midterlinjen på familiens hjemmeavlede Elmegårds Hearty – der er af springafstamning

Copyright Ridehesten.com
Rikke Mandrup Nielsen og Elmegårds Hearty. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

11-årige Elmegårds Hearty e. Heartbeat/Come Back II er opdrættet af Rikke Mandrup Nielsens forældre, der har haft et lille stutteri og ridecenter på Fyn. De måtte afvikle stedet nogle år efter, at Rikkes far døde, og det blev for stort for familien.

Hearty er avlet som springhest til Rikkes lillebror, der var springrytter, men han var holdt med at ride, og Rikkes mor Lene valgte at beholde den velgående hest til sig selv.

Rikke var flyttet til København for at læse til mejeriingeniør, da Lene måtte sande, at hesten var lidt for vild for hende, og samtidig var Rikke begyndt at savne ridningen. Hearty kom til hovedstadsområdet, og det blev nogle hårde år for Rikke, der arbejdede hårdt for både at sikre sin uddannelse og drømmen om at nå så langt som muligt i sporten med Hearty.

I 2017 debuterede hun og Hearty i Prix St. Georges, og i 2019 tog de skridtet til Intermediaire I. Rikke blev færdig med sin uddannelse og fik sin kandidatgrad (MSc i dairy science og technology) i 2020, hvor hun ligeledes har debuteret Hearty i Intermediaire II – og nu Grand Prix. Hun har de seneste tre år haft Hearty opstaldet i Askelund Dressurstald, hvor hun træner hos berider Bjarne Elefsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag gik en drøm i opfyldelse, da Hearty og jeg ved landsstævnet i Solrød red ned af midterlinjen i vores første Grand Prix. Hearty dansede i piaffe og passage, hvor vi vi bl.a. scorede 7,5 og 8-taller, fortæller Rikke glad, stolt og lettet over sin debut til knap 67 %.

Det er en helt vild og overvældende følelse at gøre det på min mor og fars hjemmeavl, som sågar har springafstamning! Vi var ikke nået så langt uden al den opbakning fra venner og familie, som billedet fra i dag indikerer, fortæller Rikke og sender en helt særlig tak til sin fantastiske træner, Bjarne Elefsen, for hans hjælp, tro, opbakning og støtte.

Grand Prix-debuten i dag er en milepæl for Rikke, som nu har blikket rettet mod DM 2021.

Klassens resultat.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen