Ny medaljetrio – en ny dressuræra

11-08-2022 00:33

Festen og fejringen på Stutteri Ask Stadium ved VM i Herning onsdag står tilbage som et historisk øjeblik – og det gør den den unge, kvindelige medaljetrio også

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Der blev under Grand Prix Kür ved VM 2022 skabt magiske øjeblikke onsdag aften på Stutteri Ask Stadium, hvor nogle af verdens 15 bedste dressurekvipager viste deres ypperste under spotlight og måneskin til tonerne af deres eget musikprogram.

Der var udsolgt på stadion, som var fyldt med feststemte dressurentusiaster fra hele verden. Ikke kun de tre danske ryttere Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og Catrine Laudrup-Dufour fik gigantisk opbakning fra publikum – det gjorde hver eneste af de 15 ryttere; ikke mindst den engelske guldrytter, der for alvor har vundet alles hjerter.

Copyright Ridehesten.com
Guldvinder Charlotte Fry. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Britiske Charlotte Fry, danske Cathrine Dufour og hollandske Dinja van Liere – de tre medaljevindere i Grand Prix Special og Grand Prix Kür ved VM i Herning – lægger fundamentet for en ny dressuræra med deres lette og elegante ridning.

For danske Cathrine Laudrup-Dufour blev det i Grand Prix Kür til endnu en individuel VM-sølvmedalje. Hun fortalte på pressemødet, Vamos Amigo e. Vitalis/ Blue Hors Hotline var varm inde i arenaen i efter.

Copyright Ridehesten.com
Sølvvinder Cathrine Dufour. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Vamos er kun 10 år gammel, og han er den tredje hest, som jeg inden for fire år vinder en mesterskabsmedalje med, så jeg er meget stolt af mig og mit team. Jeg gik efter guldet, men jeg er bare stolt af at være på podiet med disse to damer, fortalte Cathrine og understregede, at det er det bedste stævne, hun nogensinde har været til.

– Jeg er vild med at se, hvor let både Lottie og Dinja rider, selv om de rider på stærke og kraftfulde heste, og jeg tror, at vi sammen viser en ny vej og en ny lethed, forklarede hun.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Britiske Charlotte Fry på kun 26 år er nu dobbelt verdensmester med den 11-årige hingst Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro. Hun trænes af danske Anne van Olst, der i 2008 var på det bronzevindende hold ved OL i Hong Kong.

Jeg har aldrig nogen sinde oplevet at ride ind på en arena, hvor publikum var så meget med. Glamour vidste, at han skulle vise sig, og så snart musikken startede, begyndte han at danse, og jeg havde den mest utrolige fornemmelse. Jeg har aldrig redet på sådan en arena, og jeg har aldrig haft sådan et ridt. Det er det, Glamourdale er skabt for, fortalte Lottie og fortsatte: – Da det gik op for mig, at jeg havde fået over 90%, blev jeg meget følelsesladet.

Copyright Ridehesten.com
International dressurs nye medaljetrio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Danske Susanne Baarup Christensen var i aften dommer ved C i Grand Prix Special, og hun havde også et par kommentarer til aftenens VM-klasse:

Vi dommere nyder det lige så meget som I andre, og det er en fornøjelse og en ære at få lov til at bedømme rytteres ridt, musik og koreografi. Det er en stor ære at kunne dømme VM i Herning – mit fødeby. I øvrigt så vi i feltet her ved VM mange heste, som har været succesfulde ved UVM.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Verdensmester de næste fire år - Charlotte Fry og Glamourdale. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner