Pragtpræstation og et 9-tal til King Kong

11-10-2019 17:47

Annika Knudsen Lorentsen

Dagens vinder af 2. kvalifikation i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat i springning for 4-års heste var god i går, men endnu bedre i dag og det blev belønnet. Rytter og ejer Camilla Lund-Pedersen er overrasket og stolt af King Kongs præstation

Copyright Ridehesten.com
Camilla Lund-Pedersen og King Kong. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

De fleste af de 4-årige heste havde vænnet sig lidt mere til arenaen igen og dermed sprang flere også bedre i dag i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat i springning på Blue Hors.

En fantastisk udvikling
King Kong e. Bentley/Contendro II med Camilla Lund-Pedersen i sadlen leverede i dag en fantastisk præstation i anden kvalifikation for 4-års heste.

– King Kong udviser stor kapacitet og en god teknik, og han blev fremvist flot af sin rytter, som red ham rundt i god balance, fortæller den svenske stildommer Lennart Lindelöw, som sammen med Kenneth Ernst og Lorenz Linnet tildelte ekvipagen et flot 9-tal i dag.

Camilla Lund-Pedersen er overrasket over King Kongs udvikling, og selvfølgelig meget glad for de to gode runder, som parret har haft indtil nu.

– Jeg er virkelig stolt af, at han går så fint rundt. Han stoler blindt på mig og gør præcis det jeg siger han skal, fortæller Camilla og fortsætter:

– Jeg købte ham fra en græsmark og tilred ham for et år siden, og der havde jeg ikke forventet at vi ville stå her i dag.

Camilla red modsat de fleste andre ikke opvarmningsklassen i onsdag, og hun håber at han kan bibeholde den gode energi til finalen i morgen, for det er jo tre hårde dage for en kun 4 år gammel hest.

– Han har udviklet sig så meget, han har ikke gået ret mange klasser, men han er super cool, slutter Camilla.

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg og Syvhøjegårds Unforgetable S DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Højt niveau
Der er ingen tvivl om at niveauet i dagens klasse var endnu bedre end i går, og rigtig mange ekvipager opnåede høje karakterer.

Andenpladsen gik til den meget velspringende kårede hingst Syvhøjegårds Unforgetable S DWB e. Untouchable/Cassini I (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz. Hingsten blev fremvist flot af dens rytter Jesper Meyenburg, og parret fik fine kommentarer med på vejen fra dommerpanelet og en karakter på 8.8:

– Det er en virkelig dejlig hest, som springer med stor kapacitet og den er hjulpet godt af sin rytter, som i dag red hingsten til perfektion.

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Lind Skjøtt og Costaccia. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tredjepladsen blev delt mellem tre ekvipager, som alle opnåede 8.6.

Mathilde Lind Skjøtt red hoppen Costaccia e. Contendro I/Coriano (opdr. Trine D. Snitgaard Nielsen) flot, og hoppen viste en god udvikling fra gårsdagens klasse, hvor parret opnåede 8.4. Hoppen springer med stor kapacitet og virker ridelig.

Copyright Ridehesten.com
Sabine Korfitz Christensen og Endre PP Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sabine Korfitz Christensen og Endre PP Z e. Etoulon VDL/Ahorn Z, som vandt gårsdagens kvalifikation, leverede igen i dag et flot runde og dommerne udtrykte, at de synes det er en virkelig dejlig og stabilt gående hest.

Copyright Ridehesten.com
Maria Bjørnkjær Asferg og Cassado Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Maria Bjørnkjær Asferg og den kårede hingst Cassado Ask e. Casall/Corrado I (opdr. Jens Peter Mailund Schmidt), blev også i går nr. 3. I dag leverede de endnu et flot ridt og dommerne gav hingsten fine ord med på vejen:

– Det er en smidig hest, som springer godt og så viser den også at den kan afvikle springet korrekt uanset om den kommer stort eller lidt tæt.

Copyright Ridehesten.com
Camilla Lund-Pedersen og King Kong. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den samlede stilling
I morgen skal de 20 bedste 4-års heste dyste i den endelige finale, og det bliver spændende at se, hvilke heste der kan holde niveauet. Efter de to kvalifikationer lyder top-3 som følgende:

  1. Camilla Lund-Pedersen og King Kong med samlet 17.5 point
  2. Sabine Korfitz Christensen og Endre PP Z med samlet 17.2 point
  3. Maria Bjørnkjær Asferg og Cassado Ask med samlet 17.1 point

Se det samlede resultat fra de to kvalifikationer her.

Se start- og resultatlister her.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner