Fin start i 4-års championatet

24-08-2023 13:19

Annika Knudsen Lorentsen

63 4-års heste gik i dag første runde af årets Pavo og Dansk Ride Forbunds Championatsfinale i springning, og det blev hestene Flair Ask og Constaro der delte dagens sejr

Copyright Ridehesten.com
Geraldine Lüthje med Constaro. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et stort felt af 4-års heste har kvalificeret sig til finalen i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 4-års, og i alt er 63 ekvipager tilmeldt finalestævnet i netop denne årgang. 

I dag skulle de gå en bane med ni forhindringer, og generelt virkede det som om, at de unge heste var fint forberedt, for der var ikke mange der havde problemer med at gennemføre. Dagens stildommere var Ulrik Kjær, Torben Frandsen og Kenneth Ernst, og de fik bedømt og del karakterer ud til de 62 der i dag gennemførte. 15 af dem endte med en karakter på 8 eller derover, og i dag skulle man have 8,5 for at vinde klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Flair Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Sejren blev delt af to ekvipager. Den ene af dem var Karen Møller Rohde med Flair Ask e. Verdi/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Ask A/S). Denne ekvipage red på banen som en af de første ryttere, og imponerede dommerne med en flot og afbalanceret runde. 

Den anden der lykkedes med at opnå 8,5 i dag var Geraldine Lüthje med Constaro e. Chaccoon Blue/ Converter. Denne ekvipage imponerede ligeledes dommerne i dag, og Constaro udviste blandt andet stor kapacitet. De blev ligeledes belønnet med 8,5 og delte dermed sejren med Karen og Flair Ask. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde med Vasco Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen blev ligeledes delt. Her var det Søren Møller Rohde med fløjhingsten Vasco Ask e. Verdi/ Clarimo (opdr. Stutteri Ask) og Jesper Meyenburg med Dolympic Z e. Dominator 2000 Z/ Cassini I (opdr. Lars Kramer), som begge opnåede 8,4. 

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg med Dolympic Z. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

På en delt femteplads blev det Linnea Ericsson-Carey med Click N' Collect F e. Corniolo/ Cascavelle (opdr. Hans Otte Krohn) og Camilla Vincents med Airborn Lox DWB e. Action Man Ask Z/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Lox v/ Joan Arler og Peter Børsen). De opnåede begge 8,3. 

De 4-årige heste skal i aktion i den anden afdeling af finalen i morgen, og herefter går de sammenlagt 20 bedste videre til søndagens finale (samt ligeplacerede med nr. 20). De resterende kan deltage i lørdagens B-finale. 

Resultat fra klassen.

Start- og resultatlister fra stævnet.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner