Suverænt hattrick til travl Nanna

01-09-2024 22:32

VIDEO: Nanna Skodborg Merrald stjal showet og imponerede med sine fire heste i weekendens championatskvalifikationer. Her til aften havde Nanna så meget på programmet, at det var hendes groom, der måtte møde op til præmieoverrækkelsen 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Bonsai red til langt over 90% i dagens championatskvalifikation. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gårdspladsen på Vilhelmsborg har lørdag og søndag dannet rammen om de fire kvalifikationsklasser i Pavo og DRF's dressurchampionat, hvor et hav af kvalitetsfulde heste er blevet bedømt for deres gangarter, ridelighed og kapacitet. Særdeles overlegen var Blue Hors-chefrytterren Nanna Skodborg Merrald, der stillede til start i 4-, 6- og 7-års klasserne – og vandt dem alle. 

I går havde hun stævnedebut på avlshingsten Viva Vegas e. Viva Gold/ Rock Forever, der var i en liga for sig blandt de 4-årige heste med hele 97,167%. Nanna fortsatte 90%-stimen, da det her til eftermiddag gjaldt de 6-årige heste, der skulle bedømmes i FEI's 6-års indledende program. Blue Hors-rytteren kom til start på den kønne Hannoveranerhoppe Blue Hors Bonsai e. Blue Hors Baron/ Royal Classic (opdr. Irmgard Schmidt), der sidste år vandt championatsfinalen for 5-års heste. Dermed var der høje forventninger til ekvipagen, og det kunne også ses på antallet af tilskuere, der var dukket op på gårdspladsen for at heppe på Nanna og den røde hoppe. Ekvipagen leverede et pragteksemplar af en præstation, og det sikrede dem 9,7 for traven, 8,5 for skridten, 9,4 for galoppen, 9,5 i ridelighed og ikke mindst klassens eneste 10-tal i kapacitet. Alt i alt rakte det til 94,2% og en sikker førsteplads. Hoppen følger tilsyneladende i sporene på sin far, Blue Hors Baron, der tidligere på dagen vandt Intermediare 1 kür på samme stævnebane med en anden Blue Hors-rytter; Sophia Ludvigsen.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og super-hoppen Blue Hors Bonsai. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Der var stort set ikke noget at sætte en finger på efter dagens program, der både bød på velgennemsprungne changementer, et flydende travprogram og gode sidebevægelser, og de to dommere, Mette Svare Ehlers og Helle Westh, havde da heller ikke meget at kritisere. De sagde følgende om hoppen:

Det er jo en trav, der fungerer med alt det, som en trav skal fungere med. Vi giver ikke 10, da man altid kan finde et lille hul i osten, men det er en rigtig dejlig trav. Skridten er taktfast, den første middelskridt er med passende overtrædning, og da vi kommer til den frie skridt så er den rigtig god og smidig. Galoppen er rummelig og utroligt balanceret med dejlig aktivitet; så kunne vi godt tænke os mere skulderfrihed, men det er en virkelig velfungerende galop. Hesten er virkelig fint fremvist og ser tilpas ud, og når vi kommer til kapacitet, så tror vi faktisk på det hele med den her hest, så det vil vi gerne honorere med et 10-tal, lød det altså fra klassens dommere.

Selvom det var Bonsai, der løb med opmærksomheden, var der også andre heste med masser af kvalitet i den 18 ekvipager store 6-års klasse. Eric Guardia Martinez og DV-vallakken Grevens Sirius e. Secret/ Johnson (opdr. Stutteri Greven) blev placeret som nummer to med 89%, hvor særligt traven var god og blev honoreret med 9,3. Herefter fulgte Lone Bang Larsen Fa Viviani DWB e. Valverde/ Tailormade Temptation (opdr. FA-Horses ApS), som hun indkøbte på DV's Elitefølauktion i 2018. De blev belønnet med 85,2%. Anders Uve Sjøbeck Hoeck og Vaiana e. Benetton Dream/ Sir Donnerhall I (opdr. Monica Lindstedt Metafor AB/ Stjärnbro Stuteri) blev med karakterer på mellem 8-9 over hele linjen placeret på fjerdepladsen med 83,4%, mens den sidste rytter i top-fem blev Betina Jæger Jensen og Hill Top Cabernet e. Vitalis/ Blue Hors Zack (opdr. Hill Top Horses Aps v/ Susanne Wagner), der med 83,2% ikke endte langt efter Anders og Vaiana. 

Klassens resultat.

Masser af kvalitet i lille 7-års felt
Vilhelmsborg lå efterhånden stille hen, skyggerne var blevet lange, og de fleste var taget hjem, da det hen på aftenen blev tid til stævnets sidste klasse. Grundet flere frafald var der kun tre ekvipager til start i championatskvalifikationen for de 7-årige heste, men det betød ikke, at niveauet ikke var højt.

Nanna Skodborg Merrald lagde ud med avlshingsten Blue Hors Monte Carlo TC e. Glock's Dream Boy N.o.p./ United, med hvem hun flere gange har redet championatsfinale på. Hingsten, der kun har gået et enkelt stævne i 2024, beviste, at han er kommet langt i uddannelsen under Nanna, som fremviste ham i en blød og passende form hele vejen rundt. Dommerne kunne lide, hvad de så og gav følgende karakterer: 8,7 for traven, 8,3 for skridten, 8,4 i galop, 9 i ridelighed og 9,5 i kapacitet, der – lagt sammen med bedømmelsen af selve programmet – resulterede i samlede 82,293%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter Nanna kom Didde Marie Thekilde og DV-vallakken Fellini Klint e. Blue Hors Farrell/ Blue Hors Zack (opdr. Gitte og Poul Erik Klint) på banen. Selvom det ikke var nogen nem opgave at være i smørhullet mellem Nannas to starter, fik ekvipagen 73,297% og rosende ord med på vejen af dommerne. 

Herefter var der indlagt 20 minutters pause for at give den flittige Nanna tid til at skifte hest: Nu gjaldt det en anden Blue Hors-avlshingst, nemlig Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Blue Hors Romanov (opdr. Straight Horse ApS). Santiano gav staldkammeraten Monte Carlo kamp til stregen og endte med at vinde den tætte kamp.

Hingsten blev belønnet med 83,875% bl.a. fordelt udover karaktererne 9,2 for trav, 8 for skridt, 9 for galop, 8,6 for ridelighed og 9,7 for kapacitet. Dommerne sagde følgende om hingsten:

Det er en virkelig aktiv og taktfuld trav, flotte øgninger og afkortninger, den måde som han reagerer på, når du samler op, viser også virkelig kvalitet. Den samlede skridt er rigtig aktiv og velfungerende, mens den frie skridt bliver en anelse kort, hvor han gerne må være lidt mere afspændt. Galoppen er kraftfuld og regulerbar med et flot afskub. Han står flot i formen, og der er virkelige mange højdepunkter. Han er lige lidt foran dig i serien, hvilket lige trækker lidt ned i ridelighed. Hingsten har så meget udtryk og wow-effekt, og det ser virkeligt spændende ud. Tak for fremvisningen, sluttede dommerne dagens sidste kommentar af med.

Altså kunne Nanna og Santiano efter endt bedømmelse blive på banen, hvor de kunne iklæde sig det lyserøde Pavo-æresdækken og herefter ride ud på æresrunde med Nannas knytnæve i vejret.

Klassens resultat.

Ridehesten har spurgt Nanna, hvordan det er at stille til start på så mange kvalitetsfulde heste, og hvordan hun håndterer travlheden, når hun går fra hest til hest. Det svarer Nanna på i videoen herunder:

Således er dette års dressurklasser, der er blevet afviklet ifm. Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue 2024, veloverståede efter fire dage med dressur af høj kvalitet på gårdspladsen på Vilhelmsborg. 

Start- og resultatlister.

Ridehestens fotografer har været til stede det meste af stævnet, og billederne kan ses og købes her på hjemmesiden under "fotos".

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner