Ponystævne udsolgt på én dag

22-05-2024 17:02

I går åbnede tilmeldingerne til det store sommerspringstævne for ponyer på Bækgaarden. Efter få timer var klasserne helt fyldte og mere end 50 ekvipager står på venteliste. Hvorfor er et C-stævne for ponyer så populært?

Copyright Ridehesten.com
Mange ponyryttere tager turen til Skanderborg for at ride Bækgaarden Horsefestival. Her er det Victoria Andersen og Fjordglimt Serena til et tidligere stævne på Bækgaarden. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden 2012 har Bækgaarden været værter for et stort landsstævne i springning for heste hver sommer, kendt under navnet Bækgaarden Horse Festival. Stævnet finder sted i uge 27, men i ugen før er der også masser på programmet. For et par år siden besluttede man nemlig, at ponyrytterne også skulle have deres sommerspringfestival på Bækgaarden, og det blev til AB Rideudstyr Bækgaarden Pony Festival. Her samles flere hundrede unge ryttere og deres ponyer i Nørre Vissing ved Skanderborg til fire dages distriktstævne fra 27.-30. juni med klasser fra LB1* til MB2**.

Selvom det er springningen, som samler de mange deltagere, handler stævnet også om så meget andet. Netop dét er det helt særlige, lyder det fra Florinda Piertese, som er med til arrangere stævnet:

Vi ser ofte forældrene tage et par dages sommerferie i det østjyske og tage med til stævnet med deres børn, hvor der udover ridning er plads til campinghygge og godt samvær. Her får de gode oplevelser med børnene og deres ponyer, og for børnene er der også fokus på fællesskab og venskaber. Sideløbende med ponystævnet har vi også Bækgaarden Warmup for heste, så vi har også ofte set, at der er både en heste- og en ponyrytter i familien, der dermed kan tage afsted sammen.

Copyright Ridehesten.com
Vega Anneberg Bruno og Haahr's Princess Leia til Bækgaarden Horsefestival 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Nejtak til døgnstævner
Bækgaarden drives af de professionelle ryttere Lise Thøgersen og Kim Kristensen, som arrangerer en del stævner i løbet af året. De er imponerede over den store opbakning til stævnet og ærgerlige over, at der ikke er plads til alle. Florinda, der står for mange af de praktiske ting ifbm. stævnet fortæller, at de gerne vil undgå at gøre stævnet til et "døgnstævne", hvor der går klasser fra tidlig morgen til alt for sen aften, da dette ikke er lige så sjovt at ride under - især ikke hvis man er ponyrytter. På trods af Bækgaardens store faciliteter og flere baner, er der derfor en begrænsning på antallet af starter. Da der blev åbnet for tilmeldinger på DRF Go! i går formiddags, nåede det ikke at blive aften, før der igen var lukket.  – Det er fantastisk med den store tilslutning til stævnet, udtaler Florinda.

Copyright Ridehesten.com
Bækgaardens springbaner ligger op til skøn natur. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ponynight og derby
Til hestenes landsstævne ugen efter er der tradtion for Bækgaarden derby - men det er ikke kun hesterytterne, der skal have chancen for at komme ud på græs og ride derby. Derfor er der til ponystævnet AB Rideudstyr Pony Derby, som bliver afviklet i MB2**. 

Foruden derby, der nok skal tiltrække mange tilskuere, er der også en ponynight præsenteret af Poulsen Horsetrucks, Nordic Rail og Kongeå Trailercenter for alle ponyrytterne med fællesspisning, foredrag og underholdning. Med tiltag som dette er forhåbningen at skabe socialt samvær og hygge, så stævnet ikke kun handler om præstation og resultater.

Hesteverdenen og dens rygte har det hårdt for tiden. Vi håber, at stævner som dette, hvor der er fokus på bredden og samværet med både familie, venner og ponyer kan være med til at vise alt det fantastiske, som ridning og stævner også kan. Det er hårdt og tidskrævende at afholde stævner som dette, men Lise og Kim gør det af kærlighed til sporten, slutter Florinda, som kommer til at få sig nogle travle, men forhåbentligt gode dage, når det bliver stævnetid i slutningen af juni.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner