Bækgaarden Horse Festival er i fuld gang

04-07-2024 10:02

I går blev dette års, og måske udendørssæsonens mest populære stævne for springryttere, Bækgaarden Horse Festival, skudt i gang på den flotte stævneplads i Nørre Vissing ved Skanderborg. Stævnet startede med klasser fra 115 cm til 135 cm

Copyright Ridehesten.com
Bækgaarden Horse Festival 2024 er i fuld gang. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

I går red første rytter på banen til dette års Bækgaarden Horse Festival 2024. Et stævne, der med årene er blevet yderst populært, hvor ryttere og heste fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland indtager staldene, camping-området og banerne fra onsdag til søndag for at konkurrere om de flotte ærespræmier. 

Stævnet blev skudt i gang med første ryttere på Walber-banen, hvor der blev afviklet Medium Tour, hvor forhindringernes højde lød på 125 cm. Med i alt 119 ekvipager til start, blev klassen afviklet i to afdelinger. I første afdeling blev det Rikke Rosengaard Hansen med Vestergaard's Bea Jean e. Willemoes/ Carano, der løb med sejren efter en flot og hurtig fejlfri runde. I anden afdeling var det Jessica Toelstang og Indigo e. Cascadello I/ Verdi, der sneg sig ind på førstepladsen, ligeledes med en flot fejlfri runde. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Rosengaard Hansen med Vestergaard's Bea Jean. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Sideløbende med Medium Tour, blev de første ryttere sendt på den flotte græsbane for at ride første kvalifikation af Small Tour, der gik i 115 cm. Også her var der mange ekvipager til start, nemlig 118 ekvipager, og derfor blev også denne delt i to afdelinger. Vinder af første afdeling blev Charlotte H. Linding med hoppen Corinna e. Copyright/ Cambridge, der red en hurtig og sikker runde rundt på den flotte græsbane. I anden afdeling blev det Thomas Pihl Jensen og Kannica e. Kannan/ Cassini II, der løb med sejren. Også de red en super hurtig runde, der sikrede dem sejren. 

Copyright Ridehesten.com
Thomas Pihl Jensen og Kannica. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

På Walber-banen fortsatte dagen med ungehestene. Her blev der nemlig afviklet første afdeling af Youngster Tour for 5-års hestene, der gik i 115 cm. Her kunne Daniel Hald Cassøe og Unik V e. Syvhøjegård Unforgetable S DWB/ Cavall Ask kalde sig vinder af klassen med en flot, præcis og fejlfri runde. Efter 5-års hestene var det tid til Youngster Tour for 6- og 7-års hestene. Klassen gik i 125 cm for 6-års hestene, mens 7-års hestene skulle springe 130 cm. Vinder af denne klasse blev Maria Nørheden Johansen med den 6-års vallak Nørhedens Con Carl e. Contendro II/ Contago. Parret red en fejlfri runde i absolut hurtigste tid, og lagde sig dermed i spidsen af dette års Youngster Tour for 6- og 7-års heste. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Nørheden Johansen med den 6-års vallak Nørhedens Con Carl. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Dagens sidste klasse på Walber-banen var også dagens højeste, nemlig XL Tour, hvor forhindringerne nu lød på 135 cm. Med 96 ekvipager til start blev også denne klasse delt i to afdelinger. I første afdeling blev det Martin Bundgaard med Tello San e. Diamant de Revel/ Carson Ask, der sikrede sig førstepladsen. I anden afdeling var det 10 millisekunder, der skilte rytterne fra første- og andenpladsen, men sejren gik til Ida Bech Lange med Jokinal e. Jokinal De Bornival/ Baloubet Du Rouet. 

Copyright Ridehesten.com
Ida Bech Lange med Jokinal. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Med det blev første stævnedag skudt i gang på Bækgaarden i bedste stil med dygtige ryttere og heste, godt humør og spænding på højeste niveau. I dag fortsætter stævnet med klasser fra 120 cm til 140 cm. Ligeledes er der i dag kvalifikation til lørdagens derby, hvor der er sikret spænding for den helt store guldmedalje. 

Du kan se stævnets start- og resultatlister her. 

Copyright Ridehesten.com
I dag gælder kvalifikationen til lørdagens derby. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen