Ponyfar
Ikke nok med at de to apps kan få selv den tungeste ponyfar til at fremstå som en, der ved, hvad der sker rundt om ørerne på ham, så er den næsten umulig at komme uden om, hvis din nano-rytter skal ud og starte stævner. ”DRF Dressur” er Dansk Ride Forbunds officielle dressurapp, og sammen med ”Equipe” er den min bedste ven, når jeg er ude og lufte min datter, ponymor og ponydyret til diverse ridestævner.
Som den ponyfar, jeg nu en gang er, har jeg altid haft svært ved at huske de forskellige dressurprogrammer, min datter rider. Selv om jeg er ret sikker på, at hun kun rider et ad gangen. Men med ”DRF Dressur”-appen er det blevet meget nemmere. I stedet for at have øvelserne stående i noter på min telefon kan jeg med ”DRF Dressur”-appen visuelt se hver enkelt øvelse (og den næste i rækken) ved blot at trykke på en knap. Denne del er rigtig god til indlæring af nye programmer. De letteste programmer (LD1 og LD2) følger med appen, hvilket vil sige, at de er gratis. Sværere programmer kan tilkøbes for 25 kr. pr. program.
Udover stævneprogrammerne finder du også en oversigt over baneskitser og dommerkritik-skabeloner. Oversat til ponyfar-lingo, betyder det de point-skemaer, som dommerne bruger til at vurdere din nano-rytter og pony.
Hvis du er lidt af en §-rytter
Udover ovennævnte finder du også nyheder og en del af DRFs forskellige reglementer i appen, men det er normalt her, Ponyfar står af læsehesten, og ponymor tager tøjlerne.
DRF Go!
Det er i ”DRF Go!” at jeg, det vil sige ponymor og datter, finder og tilmelder sig ridestævner.
DRF Live
Formålet med DRF Live programmet i DRF Dressur appen har jeg haft svært ved at gennemskue. Derfor spurgte jeg de mere end 2.500 medlemmer i den åbne facebookgruppe, der hedder Ponyfar. Og ganske rigtig, ligesom når der skal bakkes med hestetrailer på stævnepladserne, gik der ikke mange minutter, før det første tilbud om hjælp kom.
Tak til alle jer, som har budt ind. I har endnu engang bevist, at hvis der er et sted, man som ponyfar kan få lov til at flage sin uvidenhed, så er det i ponyfar-gruppen. Jeg elsker den balance mellem vidensdeling og kærlig virtuel voksenmobning, vi har fået skabt sammen. Og sjældent har jeg set selvironi blive luftet i så vid en udstrækning.
Back to Live. I stedet for at bruge DRF Live programmet bruger stort set alle nu om dage, så vidt jeg kan forstå, den app, som hedder ”Equipe”. Formålet med de to systemer er det samme, men det lader til, at Equipe er den hest, man skal spille på.
Equipe
Adrenalin: Med Equipe-appen kan du stort set i real-time følge med i dommerens bedømmelser af hver enkelt øvelse. Denne fede feature bruges desværre kun til store stævner som World Cup o.l., hvilket jeg lidt tåkrummende først fandt ud af i lørdags.
Digital stalking: Hvis du bare vidste, hvor mange gange jeg har stået i en eller anden stald og krydset fingre, tæer, arme og ben, mens jeg fulgte staldkammeraternes stævneridt i hvad, jeg troede, var realtime. Tænk på al den held og lykke og god energi jeg har sendt direkte ud i atmosfæren til ingen verdens nytte.
Jeg kan slet ikke tælle alle de gange, jeg har klappet og hoppet af begejstring, meget stille selvfølgelig, for ellers havde ponymor lagt ørerne tilbage, når vores venners nano-rytteres resultater tikkede ind på min telefon. Og så var skødet allerede været skrevet, og det har blot været indtastningen af resultaterne, jeg har fulgt med i. Det er lidt pinligt, men ok, jeg er jo også bare Ponyfar.
Udover at det er i Equipe, at resultaterne offentliggøres, er det også der, du kan slå notifikationer til for den eller de ryttere, du følger. På den måde behøver du ikke at kunne huske, hvornår alle staldkammeraterne skal til stævner, hvilket, nu jeg tænker over det, også lyder som en helt umulig opgave for en ponyfar. Alt det klarer Equipe for dig. Med nogle få klik kan du få tilsendt startlister og resultater for de enkelte ridt og hele klasser direkte til din telefon. Det har aldrig været nemmere at stalke en, man holder af.
Hilsen Ponyfar