Pony DM er lige om hjørnet

30-08-2016 12:09

Et af sommerens sidste store stævner for dressurponyerne er lige om hjørnet, da de individuelle DRF-mesterskaber løber af stablen i den kommende weekend på Hovgaard Rideklub

Copyright Ridehesten.com
Alle fire ryttere der netop har redet EM for ponyer på Vilhelmsborg er også klar til at deltage ved DM den kommende weekend. Louise Christensen, Cecilie Bonefeld Dahl, Kristian Würtz Green og Sara Aagaard Hyrm

På Hovgaard Rideklub er de sidste forberedelser i gang til weekends kommende stævne, hvor der både skal afholdes DRF-mesterskaber for kat. I, II og III, samt finale i Nathalie Horse Care Stil Cup. Udover disse to mesterskaber, har klubben også valgt at afholde en Sydbank Cup for kat. I og II over tre dage, til dem som ikke er kvalificeret til DM-klasserne. 

Intet mindre end 42 kat. I-ekvipager og 21 kat. II-ekvipager har meldt til start i fredagens DM klasse som der bliver redet i PRT. Herefter får 24 af ekvipagerne lov til at ride 2. afdeling i PRT om lørdagen, mens feltet bliver snævret ned til de samlet 15 bedste i søndagens kür. For kat. III bliver der kun redet DM over to dage, bestående af 1. afdeling i LA3 og finalen i LA4. Her er det de 10 bedste fra LA3, som bliver startberettiget til finalen.

Ridehesten.com har snakket med Sara Aagaard Hyrm, som for bare halvanden uge siden var med på det sølvvindende hold ved EM på Vilhelmsborg. Her red hun på kat. I-ponyen Der Harlekin B, som hun opnåede to 4. pladser på i de individuelle klasser, med små maginaler til en bronzemedalje. Det er relativt kort tid siden at der blev redet toppræstationer ved EM, så efterfølgende har Harly, som han i daglig tale går under, bare haft fri, gået på fold og hygget sig. Først i går blev der taget ordnelig fat i træningen igen efter lidt løsgørende træning inden da.

Udover Harly, skal Sara også starte DRF-mesterskab på Gangster FB, som er en kat. II pony. Målet for står klart: En bedre tur end sidste år, hvor Gangster hoppede udover hegnet efter deres ridt og de derfor blev diskvalificeret. 
Det som Sara ser mest frem til at komme over det et godt arrangeret stævne på Hovgaard som altid plejer at have styr på tingene. 

Se startlisterne til stævnet HER

Der er mulighed for at komme og se flot ridning hele weekenden, læs mere på klubbens hjemmeside

Info

Kvalifikationskrav for deltagelse ved DM:
Kvalifikationerne skal være opnået i konkurrence ved stævner i Danmark i
kvalifikationsperioden. Kvalifikationerne skal være opnået som ekvipage.

Kategori 1:
- 3 gange har opnået mindst 67 % i PRT eller PRM ved B-stævner
- eller 1 gang har opnået 70 % i PRT eller PRM ved B-stævner

Kategori 2:
- 3 gange har opnået mindst 66 % i PRT eller PRM ved B-stævner
- eller 1 gang har opnået 68 % i PRT eller PRM ved B-stævner

Kategori 3:
- 2 gange har opnået mindst 66 % i LA3, LA4 eller højere klasse ved B-stævner.
- eller 2 gange har opnået 68 % i LA3, LA4 eller højere ved C-stævner.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen