Mød ét af de talentfulde hold som skal til DM

10-09-2017 09:07

Cecilie Lindahl

Når Frederikshavn Rideklub endnu engang åbner dørene til dette års DM i ponydressur for hold, stiller hele 36 hold klar til at dyste om at blive Danmarks bedste hold.

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Hedegaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et af de talentfulde hold, består af Amira Aasted Jespersen, Emilie Balling Nissen, Laura Elisabeth Kjær Rohmann og Cecilie Hedegaard.

Amira Aasted Jespersen har ponyen Top Tilas, som får al fokus. Amira har netop solgt sin kat. II pony, og hendes anden kat. I er for kort tid siden blevet aflivet som følge af en slem skade.

Amira har haft Top Tilas i 1 ½ år. Han er 11 år gammel, og hun har selv redet ham til A-pony i deres første landsstævne sammen, hvor de startede PRT med 72%.
Amira bliver til daglig trænet af Lisbet Seierskilde, og det er indtil nu blevet til mange flotte placeringer på CV´et. Amira har i år været med til Nordisk Mesterskab, hvor hun var med til at vinde hold-guldmedaljen til Danmark. Amira red sine bedste ture, og ekvipagen kunne da også stille sig øverst på sejrsskamlen ved alle tre klasse. Amira kan derfor også kalde sig Nordisk Mester, som hun vandt individuelt med hendes kür-program til over 76%. Amira er holdet PRM-rytter.

Emilie Balling Nissen 13 år gammel. Hun rider til daglig to ponyer, nemlig Chardonnay, der er 7 år. Emilie har selv uddannet Chardonnay, og ekvipagen er nu klar til P-klasserne. Derudover har Emilie også ponyen Divino Van Stal Romano, som hun fik for et år siden. Han er en erfaren pony med en del landsstævner i bagagen. Ekvipagen har allerede vundet en del stævner sammen, og Emilie blev B-rytter ved sin anden PRI. Ved Århusmesterskaberne 2017 blev ekvipagen nr. 3, mens hendes bedste resultat blev opnåede med titlen som Sydjysk Mester 2017. Emilie trænes til daglig af berider Mikael Ketelsen. Emilie er holdets LA4-rytter.

Laura Elisabeth Kjær Rohmann har kat. I ponyen Top Karetino, som hun har haft i to år og kat. II ponyen Traeumer, som hun har haft i et år. Laura er A-rytter på begge ponyer, ligesom hun netop har deltaget i det individuelle DM på begge, mens det er Trauemer, der skal med når det gælder DM for hold. Laura og begge ponyer deltager så vidt muligt i alle landsstævner. Ved de nordiske mesterskaber i år var Laura sammen med Traeumer med i top 3 alle tre stævnedage, og det blev også til en flot sølvmedalje for hold samt en individuel bronzemedalje til ekvipagen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Laura træner flittigt og det bliver da også til undervisning 3-4 gange om ugen hos berider Mikael Ketelsen. Laura er holdets PRI-rytter.

Cecilie Hedegaard er 16 år gammel. Hun rider den 8-årige hingst Strandgaards Challenger som hun har dannet par med de sidste 4 år. Cecilie fik Challenger da han var blot 4 år gammel, Cecilie selv var på daværende tidspunkt kun 11 år. Sammen er de gået fra at være helt uerfaren til at ligge i top 30 på FEI verdensranglisten. 2017 har budt på flere internationale placeringer, ligesom ekvipagen var med til at vinde hold guld ved de nordiske mesterskaber. Individuelt indtog ekvipagen en fjerdeplads. Cecilie og Challenger træner til dagligt ved Star horse hos Louise Panum. Cecilie er holdet PRT-rytter.

Vi er 4 piger som kender hinanden rigtigt godt igennem stævnerne fra i år.

Holdet blev sat allerede i februar måned i år, hvor ingen af os havde troet og håbet på, at vi på nogen måde var nået så langt alle sammen.
Vi er alle sammen i gang med at finde sponsorer til vores DM hold. Og vi har også mødtes hos Emilie forrige weekend, hvor vi rigtig har hygget os. Samtidig fik vi lavet et banner, fundet ud af, hvad vi skal optræde med lørdag aften, hvor rytterfesten bliver hold under DM hold. Det er en utrolig festlig weekend, hvor der kommer rigtigt mange udklædninger – vi ryttere som voksne går op i det med liv og sjæl, og vi bruger rigtig rigtig mange timer på at gøre det så personligt som muligt.

Fortsættelse følger!

Følg med her på Ridehesten Junior helt op til DM, hvor vi bl.a. bringer en præsentation af ét af holdene. Du får også tips til programridning og opvarmning på konkurrencedagen og meget mere 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen