Patrik Kittels superhest Delatio til Danmark

22-01-2019 15:13

Patrik Kittels sorte De Niro-søn Delatio er netop på vej til sit nye hjem hos Fisker Dressage Academy i Danmark, hvor dens nye ejer, malaysiske Qabil Ambak, træner og har sine dressurheste 

 

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel, Delatio og Dennis Fisker.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 15-årige hannoveranerhingst Delatio e. De Niro/ Rubinstein har opnået mange internationale topplaceringer med engelske Emile Faurie og svenske Patrik Kittel ved både 4- og 5-stjernede stævner. Faktisk har den meget ridelige hingst opnået +80% i Grand Prix Kür med begge ryttere.

I indeværende World Cup-sæson har Delatio med Patrik Kittel i sadlen opnået to andenpladser i World Cup-kvalifikationer i den vesteuropæiske liga. Det blev i november måned i franske Lyon til 80,980% og i  december måned i østrigske Salzburg til 80,010%.

Netop nu er hingsten på vej fra Patrik Kittels stald i Tyskland til sin nye boks hos Fisker Dressage Academy i Aarhus, hvor malaysiske Qabil Ambak træner og har sine dressurheste, der bl.a. også tæller Rosenstolz. Delatio er Qabil Ambaks nyerhvervelse, og hingsten skal forhåbentligt være med til at sikre den succesfulde rytter en kvalifikation til OL 2020 i Tokyo.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehesten.com har talt med berider Dennis Fisker, der managerer Qabil Ambaks dressurheste, og han er netop nu på vej hjem med Delation i lastbilen.

– Det er fantastisk at kunne få sådan en hest i stalden, og jeg tror på, at Delation er det perfekte match til Qabil. Den har ingen svagheder og har stor rutine, så den skal Qabil nok få meget glæde ud af, og jeg er ikke i tvivl om, at han bliver rigtig god på den, fortæller Dennis Fisker på hjemturen.

Qabil Ambak er en af Asiens dygtigste dressurryttere og vandt ved Asian Games 2018 i Jakarta en individuel sølvmedalje i kür-finalen med hesten Rosenstolz. Han er ligeledes internationale springrytter, og også her har han valgt en dansk træner, nemlig berider Lars Bak Andersen, der er bosat i Nordtyskland, hvor Qabil Ambaks springheste trænes.

– Jeg fik en rigtig god oplevelse, da jeg prøvede Delatio, og jeg tror, at vi kan blive et godt team. Min plan er at forsøge at kvalificere mig til OL 2020 i Tokyo, hvilket længe har været min drøm og være den første malaysiske rytter, der deltager ved OL. Efter mine gode resultater ved Asian Games sidste år fortsætter jeg med at arbejde hårdt for at nå mit næste mål, fortæller Qabil Ambak fra Malaysia.

Copyright Ridehesten.com
Qabil Ambak for fuld power på springstadion ved Asian Games 2018.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen