Otte dressurhingste endelig godkendt til avl (video)

31-03-2021 13:44
Avl

Ved afslutningen af Dansk Varmblods 10-dages observationstest for dressurhingste i dag på Tørring Ridecenter bestod alle otte 3-års hingste prøven og har dermed indlæst deres avlsgodkendelse for 2021. Se hingstenes træningsbeskrivelse her

Nyheden fortsætter efter annoncen

Otte 3-årige dressurhingste har i forlængelse af deres godkendelse ved Dansk Varmblods kåring af hingste i uge 11 nu gennemført den 10-dages observationstest under ledelse af berider Torben Frandsen på Tørring Ridecenter. Ved observationstesten vurderes primært hingstenes temperament og ridelighed, lige som de observeres for uønskede staldunoder.

Hingstene blev i dag præsenteret af berider Jeppe Houmann, og avlsledelsens dressurkommission var repræsenteret af Bjarne Nielsen, som var imponeret af de unge hingste. De blev indsynet til 10-dages testen umiddelbart efter kåringen og for de flestes vedkommende stadig viste overskud. Alle hingste viste sig ridelige og samarbejdsvillige.

Alle otte hingste har bestået 10-dages prøven og kan nu tilmeldes Dansk Varmblods hingsteliste med henblik på at betjene hopper i den forestående reproduktionssæson. Forhåbentligt får vi hingstene at se til 35-dages testen i efteråret med henblik på færdigkåring.

Nogle af hingstene forbliver på Tørring Ridecenter i yderligere fire dage, da de er godkendt i tysk regi, hvor der kræves en 14-dages prøve med karaktergivning for gangarter, ridelighed og kapacitet. Ved Dansk Varmblods 10-dages test får hingstene ikke karakterer, men en træningsbeskrivelse. Først ved den danske 35-dages test gives der karakterer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se her hingstenes træningsbeskrivelse fra 10-dages testen.

De otte hingste med godkendt 10-dages prøve er:

  • Sønderskovens Don Avicii e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Romantic, opdrættet af Johanne og Lars Juul, Bælum, og fremstillet af Skovrider International ApS, Flemming.
  • Gørklintgårds Millíon e. Millennium/ Sunny-Boy, opdrættet og fremstillet af Jørgen Ravn, Holsted.
  • MSJ Q e. Quantensprung/ Bordeaux, opdrættet i England og fremstillet af HP Horses, Hillerød.
  • Renomé e. Revolution/Sieger Hit, opdrættet af Minna Petersen og Thorkild Karger, Sommersted, og fremstillet af Priess Horses, Nykøbing Mors.
  • Midt-West Evolution e. Revolution/ Jazz, opdrættet og fremstillet af Stutteri Midt-West v/ Poul Erik Nielsen, Spjald.
  • Blue Hors Spectrum e. Sezuan/ Sandro Hit, opdrættet af Stutteri Pax I/S, Smørum, og fremstillet af Blue hors ApS, Randbøl.
  • Veyron Hena e. Vitalis/ L’Espoir, opdrættet og fremstillet af Alexandra og Søren Buchreitz, Kolding.
  • Hesselhøj Donkey Boss e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Zack, opdrættet og fremstillet af Hesselhøj v/Anders Hoeck, Asperup.

Se video af alle hingste her.

Om 10-dages testen
Prøven afvikles om foråret umiddelbart efter hingstekåringen og er en observationstest af ca. 10 dages varighed. Prøven er åben for godkendte 3-årige hingste samt godkendte 4-årige hingste, der ikke tidligere har været afprøvet.
I perioden trænes hingstene let i henhold til anerkendte principper for uddannelse af ungheste. Hingstene observeres i stalden for staldunoder og i forbindelse med den almindelige, daglige håndtering. Træningen omfatter ridningen, men ikke springning med rytter. Der gives ingen karakterer, og der er ingen afsluttende prøve. Avlsledelsen og Træningslederen beslutter i samråd, hvilke hingste, der har bestået observationstesten. Avlsledelsen følger hingstene ved indsyning og udsyning samt på enkelte træningsdage.
Efter prøven udarbejdes en træningsbeskrivelse for hver enkelt hingst.
Formålet med observationstesten er at frasortere hingste med dårligt temperament eller andre, for avlshingste, uheldige egenskaber. De hingste, der har bestået observationstesten tildeles bedækningstilladelse for samme år.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing