Avler med to fløjføl på én weekend

14-08-2018 10:57, af Thomas Bach Jensen

Avler i Dansk Varmblod, Stine Imhoff Thestrup fra Esbjerg, har i weekenden haft den fantastiske oplevelse at have et vinderføl på to følskuer. Hun fortæller her lidt om oplevelsen med de to hingsteføl, der begge kommer på elitefølauktionen i næste uge

Copyright Ridehesten.com
Stine Imhoff Thestrup.

33-årige Stine Imhoff Thestrup avler sammen med sine forældre, der har en gård uden for Esbjerg, hvor der er plads til hestene. Stine indrømmer, at hun er privilegeret, for det er hendes forældre, der passer hestene til dagligt og tager sig af økonomien, mens Stine vælger hingstene til hopperne.

– Uden dem kunne det ikke lade sig gøre, fastslår Stine.

Hun og familien har avlet siden 2010, hvor de fik deres første føl, som blev udtaget til elitefølauktionen, så det var en god start. Året efter fik de hingsteføllet Ellegaardens San Droneur, der netop har deltaget ved UVM i Ermelo for anden gang.

– Da vi avlede på min ridehest, De Neur, og jeg gerne ville i gang med at ride mere seriøst igen, holdt vi en pause med avl i fire år, hvorefter vi i 2015 startede op igen, fortæller Stine.

Derefter er det gået slag i slag med føl hvert år, og i 2015 har familien investeret i yderligere to avlshopper, Her Majesty Nexen e. Hohenstein/Sandro Hit (opdr. Hans Andersen) og Viva Calista e. Michellino/ Come Back II (opdr. Merethe Brønserud).

Således har familien i år tre føl, og da de ønskede at fremstille alle tre, valgte de at fremstille i to regioner, for det ikke skulle blive for stressende med tre føl på samme skue.

– En god veninde sagde til mig, at det ville være dumt at fremstille de to hingsteføl på samme følskue og dermed lade dem konkurrere mod hinanden, så derfor delte vi dem op med et hoppeføl og et hingsteføl på Stutteri Ask og det andet hingsteføl på Vilhelmsborg, fortæller Stine.

Copyright Ridehesten.com
Ellegaardens Sancerre.

To hingsteføl – to vinderføl

Familiens tre føl anno 2018 er hoppeføllet Ellegaardens San Draneur, der er helsøster til den succesfulde dressurhest San Droneur og de to hingsteføl Ellegaardens Sancerre e. Sandro Hit/ Hohenstein og Ellegaardens Fabergé e. Franklin/ Michellino. I lørdags på Stutteri Ask gik Ellegaardens Sancerre i finalen til kampen om titlen som bedste dressurhingsteføl.

– Det var stort at vinde på Ask, for det havde jeg slet ikke regnet med, selvom Sancerre er et rigtig dejligt føl, siger Stine.

Men succesen for avlerfamilien fra Esbjerg var endnu ikke ovre, for i søndags på Vilhelmsborg gjorde Ellegaardens Fabergé sin kammerat kunsten efter.

– Det var så endnu mere vildt, da Fabergé vandt på Vilhelmsborg, da vi jo så stod med hele to fløjføl denne weekend. Det gik langsomt op for os, da dommer Claus Hansen beskrev vinderføllet uden at nævne navnet, men sagde, at sejren gik til nogen, som havde prøvet det før i denne weekend. Da kiggede min far og jeg på hinanden og udbrød "Yes!", fortæller Stine.

Det var en kæmpe dag for Stine og hendes familie, der betegner sig selv som hobbyavlere, og Stine kan slet ikke beskrive den overvældende følelse det var i søndags, da de stod med det andet vinderføl på én weekend.

– Min far og jeg gik og sagde til hinanden "Det er bare for vildt", fortæller hun.

Copyright Ridehesten.com
Ellegaardens Fabergé.

God erfaring med elitefølauktionen

Familien er ikke gearet til at have unghingste gående derhjemme, så begge vinderføl skal udover at deltage i konkurrencen som årets bedste også på elitefølauktionen. Her håber Stine, at de bliver solgt til nogle, som vil udnytte deres talent, så vi også i fremtiden vil høre til dem ved større stævner.

– Da vi i sin tid solgte San Droneur på forårsauktionen, kom han jo til Gunnarlunda i Sverige, og man må sige, at de har givet ham de bedste betingelser, og vi er rigtig stolte over, at han har været med til UVM to år i streg, siger Stine.

Hun glæder sig til eliteskuet, og nok lidt mere i år, hvor hun og familien selv har to føl med. Stine er hvert år at finde på eliteskuet om lørdagen, da det er føllene, der har hendes største interesse. Sidste år havde de hoppeføllet Ellegaardens Felicia e. Fürstenball/Michellino udtaget til eliteskuet, så det er ikke første gang, de skal kæmpe om titlen som Danmarks bedste.

– Det er jo kun toppen af føllene, der får adgang til eliteskuet, så det betyder en hel del for mig som avler. Så ved man ligesom, at man har fået lavet et føl, som er ganske fint, slutter Stine.

Copyright Ridehesten.com
Stine med Ellegaardens Fabergé og hendes far med hoppen Viva Calista. Mette-Margrethe Staugaard fra region 5 præsenterer ærespræmierne.

Læs også

Franklin-føl sejrede i region 7

29-07-2018 19:12, af Kristine Ulsø Olsen
Avl|

Weekenden på Hjallerup Ridecenter blev rundet af med DV's følskue i region 7, hvor begge fløjføl for de dressurbetonede havde Franklin som far

Prægtige føl i Frederiksværk

12-08-2017 20:33, af Kristine Ulsø Olsen
Avl|

Årets sidste følskue på Sjælland stod region 1 i dag for at afholde på Frederiksværk Ridecenter. Her var niveauet blandt føllene særdeles højt, hvor HH Horses v. Henrik Hansen fik intet mindre end to fløjføl 

Kender du Stutteri Skovlund?

08-09-2015 06:49, af Nina Marie Villadsen

Succesen som hesteavler defineres ikke nødvendigvis af fløjføl og medaljehopper. For Birgitte Houstrup Jessen, stutteri Skovlund i Tornby er den største succes at have avlet to Grand Prix-heste

To føl, én hingsteaspirant

06-03-2014 13:43, af Bodil Nyholm Sørensen
Avl|

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Stine Imhoff Thestrup har for første gang en hingst med i Herning, og det er ovenikøbet kun den anden hest, hun har avlet
 

 

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Charlotte Kondrup

Webredaktør og nyhedsvagt

Charlotte Kondrup
28 30 12 37
cko@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Lisbet har sagt farvel til Nørden

15-02-2019 09:48, af Thomas Bach Jensen

Dressurrytter Lisbet Seierskilde har sendt knap 20-årige Jonstrupgårdens Raneur på sin sidste rejse. På grund af en foldskade i knæet kunne den tidligere danmarksmester og OL-deltager ikke fortsætte sin pensionisttilværelse

Glædeligt gensyn med Agnete og Jojo AZ

12-02-2019 09:57, af Camilla Tiefensee Schrøder

(Opdateret 12/2) Agnete Kirk Thinggaard vandt søndagens Grand Prix på sin OL-hest Jojo AZ. Nanna Merrald og St. Schufro brillerede med endnu en flot sejr i lilletur. Og ponyrytteren Alexander Helgstrand vandt MB3-dressurklassen til hest ved landstævnet i Hedensted

Sådan får hesten mere bæring del 1

12-02-2019 09:52, af Cecilia Lindahl

Vil du gerne udvikle din hests bæring? Du får her en række værktøjer til, hvordan det kan lykkedes

Har du set kollektionen til Forårsauktionen?

12-02-2019 14:54, af Thomas Bach Jensen

De 28 auktionsheste fra kollektionen til Forårsauktionen ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i uge 10 findes nu online , og disse 28 ungheste ser ualmindeligt lovende ud

Heste kan også smile

14-02-2019 13:11, af Cecilia Lindahl

En ny undersøgelse viser, at heste har specifikke ansigtsudtryk, der afslører positive lykkefølelser, som minder om et smil. Kan du genkende din hests smil?

Sikker sejr til Nanna Merrald

09-02-2019 20:20, af Camilla Tiefensee Schrøder

Med en score på 74% vandt Nanna Skodborg Merrald en overbevisende Prix St. George-sejr på Blue Hors St. Schufro ved landsstævnet i Hedensted

Ny unghingst til Blue Hors

13-02-2019 12:19, af Kristine Ulsø Olsen
Avl|

Ved KWPN kåringen i Hertogenbosch investerede Blue Hors i en særdeles spændende unghingst, som har fået navnet Blue Hors Livius og fremover vil indgå i hingstekollektionen

Ryttere tror, de ved mere, end de egentlig gør

13-02-2019 07:43, af Cecilia Lindahl

Et nyt studie er det første, der viser, at hestefolk har en tendens til at overvurdere deres viden om heste, og det er bekymrende set i forhold til hestenes velfærd, mener forskerne

Ekstremt indspændt pony skaber furore

25-10-2007 10:05, af Maja Golles
Fotos af hesten Power and Paint fra dette års EM for ponyer i i Freudenberg skaber stor furore. Hingsten udsættes i ekstrem grad for rollkur.

Dansk juniorhold til Nations Cup i USA

13-02-2019 14:45, af Camilla Tiefensee Schrøder

Danmark stiller med tre ryttere ved nationsspringningen i Wellington denne uge takket være Caroline Rehoff Pedersen, som er rejst til Florida for at springe under det danske flag sammen med to dansk-amerikanske ryttere