Om Hesselhøj Down Town: – Den er verdensklasse!

17-10-2021 16:44
Avl

Der var i eftermiddag lagt op til en særdeles seværdig og spændende 5-års finale ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge dressurheste på Blue Hors, hvor den regerende verdensmester Hesselhøj Down Town gjorde sig fortjent til to 10-taller

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 5-års finalen ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste på Blue Hors med 15 finalister består dommerholdet af tre meget erfarne dommere, Bjarne Nielsen, Kirsten Søgaard og Susanne Baarup Christensen. Bjarne Nielsen, der blev landskendt udenfor hesteverdenen for sit kommentatorvirke ved OL, overleverede i sædvanlig brugervenlig stil dommernes kommentarer efter hvert ridt.

En knappenåls fald vil kunne høres, da Jeanna Högberg og Hesselhøj Down Town e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Zack (opdr. Hans Jørgen Hoeck) red deres program, for forventningerne til den regerende UVM-vinder for 5-års og vinder af den indledende finaleklasse i onsdags var tårnhøje - og det med rette.

Bjarne Nielsen sagde bl.a. om Hesselhøj Down Town: – Kvalitet fornægter sig ikke. Takt, smidighed, rummelighed, spændstighed og energi; hvad mere kan man forlange, og så de overgange fra meget store øgninger. Derfor ingen tvivl om 10 for trav. Bjarne Nielsen sluttede sin flotte kritik med ordene: – Den er verdensklasse og får 10 for kapacitet.

Karaktererne lød på 9,6 for skridt, 9,8 for galop og 9,8 for ridelighed, hvilket sammenlagt gav 98,4, som ingen andre tilnærmelsesvist kunne matche.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nærmeste konkurrent blev Andreas Helgstrand og Fynch Hatton e. Formel Eins/ Sir Donnerhall I fra samme stald. Dommernes karakterer til den imponerende hingst lød på 9,5 for trav, 8,5 for skridt, 9,5 for galop, 9,3 for ridelighed og 9,4 for kapacitet, hvilket rakte til 92,4.

Copyright Ridehesten.com
Michael Grønne og Svalegårds Hot Zalina. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Helgstrands berider Michael Grønne leverede igen et solidt og veldisponeret ridt på sølvmedaljehoppen Svalegårds Hot Zalina e. Blue Hors Zalabaster/ Blue Hors Hotline (opdr. Stutteri Svalegård), der her i finalen besatte tredjepladsen med samlet 87,7 fordelt på 9,2 for trav, 8,3 for skridt, 8,8 for galop, 8,8 for ridelighed og 8,8 for kapacitet.

Klassens resultat.

Stævnet start- og resultatlister.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing