Danskere i alle UVM-finaler (video)

23-09-2022 21:25

Annika Knudsen Lorentsen

Når finalerne ved årets verdensmesterskaber for unge heste afholdes på søndag, bliver det med to danske ekvipager i 5-års finalen og en dansk rytter i henholdsvis 6-års og 7-års finalen, mens yderligere én danskavlet hest skal gå 5-års finale med sin østrigske rytter

Copyright Ridehesten.com
Anne Katrine Kolborg Johansen med Hesselhøj Captain Morgan. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Kvalifikationsklasserne ved UVM er ovre, og efter i dag står det klart hvilke ekvipager der får en plads i de eftertragtede finaler, der afholdes søndag. 

Her er det lykkedes at få danske ryttere med i alle årgange, mens Dansk Varmblod er repræsenteret i 5-års finalen med to heste. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Fi Fi Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Det drejer sig om hoppen Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask, som er opdrættet og ejet af Stutteri Ask, og som bliver redet af Karen Møller Rohde, samt Hesselhøj Captain Morgan e. Casallco/ Crelido, som er opdrættet af Anders Uve Sjøbeck Hoeck og ejet af Niels Osterland, Syvhøjegård, og som bliver redet af Anne Katrine Kolborg Johansen

Copyright Ridehesten.com
Benjamin Saurugg med D'artagnan Alfarvad Z. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Disse to danske ekvipager er to blandt 5-års heste der har fået en plads i finalen, da de har redet fejlfrit i begge kvalifikationer. I blandt finalisterne er også D'artagnan Alfarvad Z e. Dominator 2000 Z/ Crown Z, som er ejet og avlet af Stutteri Alfarvad i Nordjylland, men registreret i Zangersheide. Hoppen rides af østrigske Benjamin Saurugg

Christian Svendgaard i top og dermed i finalen
I dagens kvalifikation for 6-års heste red Christian Svendgaard sig helt i top. Han endte som nr. 4 med Tannenberg Dree Boeken e. Otangelo/ Darco og det sikrede ham en finaleplads. Tannenberg Dree Boeken er ejet af Lars Fedder.

– Det er så vildt at stå her med den her hest, som jeg selv har redet op. Jeg vidste godt, at han var god, og jeg havde håbet på at stå her, men bestemt ikke regnet med det, fortæller Christian Svendgaard. I videoen nedenfor kan I se et interview med Christian, hvor han fortæller mere om de to ridt han har haft ved UVM indtil videre. 

Laura kvalificeret for 7-års
I 7-års finalen har Laura Baaring Kjærgaard sikret sig en plads med den velspringende Obora's Laura e. Luidam/ Non Stop, som hun har redet fejlfrit på i begge kvalifikationsklasser. 

Obora's Laura er en udenlandskregistreret hest, som Laura rider for sin arbejdsgiver Jos Lansink. Med Lauras kvalifikation ender det med, at i alt fire danske rytter, der skal ride finale på søndag, mens det er tre danskavlede heste, herunder to avlet i Dansk Varmblod.

I morgen byder på B-finaler i alle årgange. 

Copyright Ridehesten.com
Laura Baaring Kjærgaard med Obora's Laura. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner