NYTÅRSforsæt

01-01-2018 08:23

Har du sat dig selv og hesten nogle nye mål for 2018? Har du nogle dårlige vaner i træningen eller i pasningen af stalden eller andet, der skal rettes op på? Så er det nye år en god anledning!

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det lyder måske så voksent, så kedeligt og samtidig useriøst at have et nytårsforsæt? Er det ikke sådan et, som altid bliver brudt igen efter få uger, tænker du måske? Det kommer alt sammen an på dig. Vil du for alvor have ændret dine vaner, så vær realistisk og målrettet!

Ryd op
Det nye år kan også være en kærkommen lejlighed til at få ryddet godt op i stalden. Måske skal der indføres nye regler for oprydning? Skriv evt. op på en tavle i stalden, hvem der har hvilke opgaver hvornår. Så kan alle se, hvad de skal!

Er sadeltøjet rent og sikkert?
Rengør sadeltøj og udstyr, så I er klar til at indtage det nye år med god samvittighed. Og husk at vedligeholde de gode vaner! Brug også anledningen til at se læderstropper m.v. godt igennem på både trense og sadel – er det hele i forsvarlig stand, eller skal noget udskiftes? Husk, at det er din sikkerhed, det gælder!

Nyheden fortsætter efter annoncen

En led strigle?
Måske dine strigler også trænger til en vasketur og til at blive renset for hår? Hvordan ser striglekassen egentlig ud – helt nede på bunden?

Dine mål for næste år….
Er du konkurrencerytter, eller ønsker du at blive det, så sæt dig ned og tænk dine mål for 2018 igennem. Skriv ned, hvilke stævner, du drømmer om at deltage i. Imellem disse stævner noterer du dig, hvordan du kvalificerer dig til stævnerne og samtidig holder hestens stævneerfaring ved lige.

Der skal styr på træningen. Hvordan skal din træning sammensættes, så den passer både til dig og hesten, og så i nærmer jer målene bedst muligt? Lav et forslag til en træningsplan – evt. i samarbejde med din træner. Kig nu hele planen igennem: ser den realistisk ud? Skal noget justeres? Har du en træner, så vis dine noter til ham eller hende og få respons på dem – måske skal noget rettes til?

Nu har du en god plan og er allerede godt på vej! Når du er godt i gang med at følge planen, så husk på målet og drømmene og indlæg til lidt sjov afveksling undervejs. Det skal være sjovt og lærerigt at nå dine mål!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen