Nye unge DRF-mestre i military

18-07-2021 20:04

Maria Lerche Mortensen

Nok er de unge, men det var ikke første gang øverst på podiet på Lundegården for hverken Petrea Fredskov Christensen eller Mette-Marie Broby Petersen, der sejrede i DRF-mesterskabet for pony og U18/21-ryttere

Copyright Ridehesten.com
Petrea Fredskov Christensen og Gedsagergaards Roberto. Foto: Ridehesten.com/Maria L Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var perfekt vejr til formålet, da der i dag skulle rides terrænspringning og uddeles medaljer på Lundegården i Høsterkøb. Fredag og lørdag har arrangøren af DRF-mesterskaberne i military, Sportsrideklubben, afviklet dressuren og ridebanespringningen på hjemmebanen i Bernstorffsparken. Traditionen tro blev ekvipager og publikum flyttet lidt nordpå til den fantastiske terrænbane på Lundegården.

I kategori 1 ponyernes mesterskab lagde Petrea Fredskov Christensen og Gedsagergaards Roberto betydelig afstand til resten af konkurrenterne. Efter topplaceringer i alle tre discipliner blev det til 37,3 strafpoints og en guldmedalje i mesterskabet. Det er ikke første gang, for ekvipagen tog nemlig også guldet med hjem i 2019 og i 2020 deltog de ikke i mesterskabet.  I dressur blev det til 33,3 strafpoints, i ridebanespringningen 4 fejl – Det var udelukkende min fejl, det var mig der ikke red ordentligt, fortæller Petrea og fortsætter med at fortælle om yndlingsdisciplinen; terrænspringning –Jeg var lidt nervøs for tiden og bakkerne, men det var ikke noget problem.

Sølvmedaljen fik Cilja Folman Westh hængt om halsen, efter hun med vallakken Solvangs Morning Surprice sluttede med 47,2 strafpoints. Tæt herefter fulgte bronzetager Maiken Meglby Iversen og Hesteklewa Melanie med 49,3 strafpoints.

I military afholdes mesterskabet for U18 og U21 samlet, her blev det til en flot sejr til Mette-Marie Broby Petersen og Pitagoras (e. Carlo Grande / Alfaro) med 33,3 strafpoints efter helt fejlfrie ture i både ridebanespringning og terrænet. Mette-Marie Broby Petersen er ikke helt uvant til at stå øverst på skamlen med en medalje om halsen på Lundegården, det gjorde hun nemlig også sidste år med ponyen Solvangs Morning Surprice. Men i år var første gang for hest, og weekenden er gået over forventning eftersom det var ekvipagens kun anden start i en to-stjernet klasse. – Springningen og terrænet er virkelig gået godt, fortæller Mette-Marie, men der er nogle detaljer i dressuren, der endnu kan finpudses.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ditte Hedegaard og Schnell’s Color Mystery O. (e. Carrico / A-Dur) var kun et mulehår fra guldmedaljen men med 33,4 strafpoints blev det til en flot sølvmedalje i mesterskabet. Sidste års vinder, Petrea Hyldgaard Thomsen og Kim Possible (e. Capri / Champion du Lys) tog sig i år af bronzemedaljen med 44,0 strafpoints.

Begge de nykårede unge danske mestre har øje på det kommende Nordiske Mesterskab og EM. For U18/U21 mester Mette-Marie Broby Petersen kommer året i år også til at handle om at opnå kvalifikation til EM til næste år.  

Copyright Ridehesten.com
Jakob Binder Struck og Diva var den bedst placerede danske ekvipage i CCI1*. Foto: Ridehesten.com/Maria L Mortensen

Dagens første klasse var CCI1* hvor vinderen blev svenske Christoffer Forsberg med Supermann (e. Stylist / Lomber) med 29,2 strafpoints. Tæt herefter fulgte danske Jakob Binder Struck med Diva (e. d’ Olympic / Mighty Magic) med 29,7 strafpoints. Jakob Binder Struck tog sig ligeledes af placeringen som nummer fire, her med hesten Bon Ton (e. Bolshoi / Czarownik) med 33,1 strafpoints.

Copyright Ridehesten.com
Vicky Mathiesen og Dejo blev nummer 2 i CCI2*. Foto: Ridehesten.com/Maria L Mortensen

Den internationale CCI2*, hvori U18/U21 mesterskabet blev afviklet, blev vundet af Dirk Schrade fra Tyskland i sadlen på Sheela (e. Stalypso / Zeus), ekvipagen har ligget i spidsen lige siden dressuren og vandt i dag med 28 strafpoints. Danske Vicky Mathiesen og hendes makker Dejo (e. Koppány / Be My Grey) tog andenpladsen med 32,2 strafpoints. Placeret som nummer fire og fem blev hhv. guld- og sølvmedaljevinderen i det danske U18/U21 mesterskab.

Se dagens resultater her!

Ridehestens fotograf var til stede på Lundegården i dag. Se billederne her på siden i starten af den kommende uge!

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen