Ponyfamilie og danmarksmester på to år

17-01-2021 10:50

Marie Helene Rigård Rohleder

I Sorø bor en familie som på lidt over to år er gået fra ikke at have noget med heste at gøre til at eje tre dressurponyer, tilbringe minimum tre timer i stalden hver dag, og blive en af de yngste danmarksmester i ponydressur nogensinde

Copyright Ridehesten.com
Ponyen Chopins Gilbert, Malene, Maya, Nanna med Mogli 3 og Thomas Grønbech. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2018 begyndte mor Malene Leisted Busk, som er tidligere verdensmester i roning i singlesculler, at ride igen efter en længere pause. Hun tog sine to døtre Maya og Nanna Leisted Grønbech med, og så var der ingen vej tilbage. 

Pigerne begyndte til ridning på en rideskole og hurtigt derefter købte familien den første pony til pigerne. 

– Malene og jeg er konkurrencemennesker begge to, og vi tog ret tidligt en snak med pigerne om, at hvis de virkelig vil sporten, så går hele familien ind i det 100%. Vi har kun været i ponysporten i et par år, men i dag fylder den næsten alt i vores familie, fortæller Thomas Grønbech.
Malene og Thomas er begge selvstændige og driver Ryg- og Sportsklinikken i Sorø. 

I 2019 begyndte det for alvor at gå stærkt. Nanna og Maya (som i dag er henholdsvis 15 og 10 år) startede flere og flere stævner rundt i landet, og de flyttede samtidig ponyerne til Slangerupgaard, hvor pigerne ugentlig får undervisning af international dressurrytter og landsholdsrytter Anne Troensegaard.

Copyright Ridehesten.com
Da Maya blev danmarksmester for kat. III i 2020. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Som blot 10 år gammel blev Maya Leisted Grønbech på familiens pony Chopins Gilbert også danmarksmester for kat. III sidste år. Samme år red Nanna Leisted Grønbech og den 20-årige Moglie 3 e. Mandingo/Merlin sig til en syvendeplads i ECCO-cup finalen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Malene eller jeg er i stalden omkring tre timer hver dag med pigerne og ponyerne. Vi går meget op i sporten, og derfor bliver familielivet også lidt konkurrencepræget. Vi prøver altid at huske at sætte det et gear ned, når vi er ude til stævner. Der skal vi være forældre, som er opbakkende og praktiske grise for pigerne, og så lader vi træneren om at være træner, fortæller Thomas Grønbech. 

Det har også betydet, at Malene og Thomas har måtte tilsidesætte egne behov for at kunne være med til stævner, undervisning og i stalden. Thomas fortæller, at der er nogle af deres venner, som har haft svært ved at forstå deres prioritering i forhold til tid og økonomi. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna til ECCO Cup-finalen i 2020. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

– Det er svært at være med i sporten på halvt blus. Enten er man med og går all in som familie, eller så kan man ikke være med på det niveau, som pigerne ønsker. Det har også stor effekt på vores økonomi, da vores penge bliver brugt på at købe ponyer og ikke på en skiferie, siger Thomas Grønbech og fortsætter: 

– Pigerne vil gerne det hele, og de drømmer om at blive professionelle. Det ønsker vi at bakke dem op i og hjælpe dem på vej, og så har vi fået et stærkt netværk af andre ponyforældre, som vi møder ude til stævner og undervisning. Det bedste er, at vi får så mange aktive og glade timer sammen med vores børn, siger Thomas Grønbech. 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner