Inge Neergaard lever ikke mere

12-07-2024 13:31

En stor personlighed i dansk ridesport og avl er gået bort. Torsdag den 11. juli sov Inge Nørskov Neergaard stille ind på plejehjem omgivet af sin familie

Copyright Ridehesten.com
Inge N. Neergaard. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sammen med sin mand, Bent Neergaard, delte Inge Nørskov Neergaard (født Ernst) en stor passion for heste og avl. I 1970 flyttede Inge og Bent ind på Skanderup Skovgaard, der kom til at danne rammen om familiens virke i hestesporten. Her red Inge i begyndelsen stedets avlshingste og viste dem frem til "hingsteparade" og til stævner i lokalområdet. Hun var dygtig til at fremvise hingste og var en af de første til at blive hædret med Hestens Værns mønstringspræmie.

I gamle dage kørte Inge selv ud med hingstene, og hun har sågar redet ud til hoppeejerne, så de kunne få deres hoppe bedækket. Med tiden blev hun uddannet inseminør, men efter 25 år med hingstestation valgte Inge og Bent at stoppe.

Copyright Ridehesten.com
Inge N. Neergaard ved hingsteparade i Skanderborg. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Inge har altid været flittig, og det var hende, der startede firmaet Toproset, som hun kørte i en årrække ved siden af sine mange andre gøremål med husholdning, mor til tre og en stald fuld af heste. Igennem 40 år har Inge været med til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning – først som hingsteholder og sidenhen som udstiller med familiens forretninger og som ivrig tilskuer, når hendes børnebørn har redet.

Inges børnebørn har de senere år været hendes et og alt. I en alder af 86 år efterlader hun sig sin enkemand, deres tre børn, fem børnebørn og tre oldebørn. Inge Nørskov Neergaard begraves fra Skanderup Kirke i Skanderborg fredag den 19. juli kl. 13.00.

Æret være hendes minde.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen