Ny mountain trail-bane åbner i Danmark

28-08-2020 17:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Mountain trail handler om at træne en super skarp, manøvredygtig og modig hest gennem forskellige forhindringer, som afspejler den vilde natur. Nu åbner den første forhindringsbane på Sjælland 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Horse Park Denmark
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mountain Trail er en disciplin, som kan samle hestefolk på tværs af niveau, interesse og race. Mountain trail afspejler det at ride i bjergrigt terræn, hvor det handler om at kunne forcere enhver forhindring, du møder på en rolig og sikker måde.

I Danmark er det foreningen Horse Park Denmark som står i spidsen for sporten. Den første mountain trail-bane, Djurs Horse Park, åbnede sidste sommer ved et storstilet arrangment på Djursland hos Helle Knudsen fra Den Hele Ekvipage.

En mountain trail-bane er en udvidet forhindringsbane, hvor man eksempelvis skal ride ned ad skrænter, gennem vand, over en bro, træstammer og andre udfordringer, som man kan møde i den vilde natur. 

Læs Ridehestens historie fra Djurs Horse Park  her. 

I weekenden slår Sjællands Horse Park så dørerne op for første gang. Her er det Charlotte Lemming, som er forkvinden. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Mountain trail er en fantastisk sport. Den bygger bro mellem hesteracer og discipliner, fordi her kan alle være med. Det er en ufattelig god måde at skabe nogle sikre og trygge ekvipager på, fordi det handler om præcision, fornemmelse for hestens kapacitet og mest af alt samarbejde, siger Charlotte Lemming. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Lemming og Helle Knudsen. Foto: Horse Park Denmark

Hele weekenden vil der være allerede udsolgte introkurser til sporten i Sjællands Horse Park i Lejre, og lørdag aften afholdes en stor åbningsaften med demoer med blandt andet westernrytter Natasha Møller fra Kumlegaard QH og Charmaine Berdino fra Cirkus Arena. 

– Jeg glæder mig bare til at komme igang og hjælpe med at få udbredt mountain trail-sporten til hele Danmark, afslutter Charlotte Lemming. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Horse Park Denmark

Læs mere om Horse Park Denmark her. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner