Crossfit for heste (video)

24-05-2021 10:35

Marie Helene Rigård Rohleder

Mountain trail er crossfit for heste. Det er en voksende sport i Danmark, som handler om at ride eller gå med sin hest gennem en forhindringsbane, hvor forhindringerne er inspireret af, hvad du kan møde i den vilde natur

Copyright Ridehesten.com
Foto: Horse Park Denmark
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mountain Trail er en disciplin, som kan samle hestefolk på tværs af niveau, interesse og race. Mountain trail afspejler det at ride i bjergrigt terræn, hvor det handler om at kunne forcere enhver forhindring, du møder på en rolig og sikker måde.

I Danmark er det foreningen Horse Park Denmark som står i spidsen for sporten. Der er flere baner i Jylland og en bane på Sjælland. 

Det er Helle Knudsen fra Den Hele Ekvipage på Djursland, som står i spidsen for Horse Park Denmark. Hun driver Djurs Horse Park, som er Danmarks første mountain trail bane. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se en video her med et udpluk af øvelser og forhindringer fra Djurs Horse Park.

Mountain trail kan både trænes fra jorden og på hesten, og det er en sport, hvor alle uanset niveau kan være med. Man tager tingene i sit eget tempo. 

– Mountain Trail handler om at udvikle modige, sikre og trygge ekvipager i alt terræn - en forhindring ad gangen. Det betyder, at du kan få dig en hest, som er sikker på fødderne, som har en super god fornemmelse for hele dens krop, samt har mod på at prøve opgaver, uanset om det er i ridehallen, på springbanen eller ude på tur, fortæller Helle Knudsen fra Horse Park Denmark. 

Copyright Ridehesten.com
Helle Knudsen. Foto: Ridehesten.com/Marie Rohleder
Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing