Der var fart på Brogaardens Shownight i Boxen

20-10-2018 22:58

Mathilde Falle

Springdueller, islænderræs, agility og ikke mindst Casper Cassøe og Jens Trabjerg helt ude af kurs. Der var fart over feltet i aftenens shownight præsenteret af Brogaarden

Copyright Ridehesten.com
Stina Tange blev hyldet under aftenens shownight for hendes formidable præstationer med hesten Smarties.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Først var der en hyldest til Para-dressurrytteren Stina Tange, for hendes flotte præstationer med hesten Smarties. De har siden 2015 dannet par på dressurbanerne og har udviklet et exceptionelt samarbejde, der bl.a. har medført to bronzemedaljer til OL, samt Guldmedalje til både EM og VM.

Copyright Ridehesten.com
Martin Mose Knudsen vandt springduellen. Han kæmpede i finalen mod den norske springrytter Benedicte Andreassen.

Springrytterne blev testet
Otte springryttere, der alle også har konkurreret under dette års World Cup red duelspringning under Brogaardens shownight. Rytterne var Emil Hallundbæk, Ulrik Gaarslev, Pål Flam, Mathias Nørheden, Benedicte Andreassen, Søren Wind, Konstantin Künneman og ikke mindst vinderen Martin Mose Knudsen. Martin fik efter sejren en stor hånd, for at ride en runde uden tidsfejl, noget Casper Cassøe mente han havde glemt i hans konkurrencer under dette World Cup.

Senere i showet var der igen nogle modige springryttere på spil – og livet på spil for Casper Cassøe og Martin Mose Knudsen. Der var islænderræs, hvor en springrytter skulle ride islænderen en runde i Boxen, hvorefter makkeren (en anden springrytter) skulle løbe, iført svømmefødder, en distance. Det hold med den hurtigste tid vinder. Reglerne var simple, men det var dog ikke så simpelt for springrytterne at styre islænderne rundt i Boxen. Derfor var der også et kort sekund, hvor Martin Mose Knudsens makker, Bart van der maat og islænderen ikke var helt enige om vejen, så Casper og Martin, iført svømmefødder, måtte skynde sig ud af hestens retning.

Cassøe og Trabjerg på afveje
Det sidste nummer var igen fuld af fart og spænding, da DCH Herning lagde vejen forbi og viste flot og hurtig agility. Imponerende hunde, som med lydighed og stor forsigtighed gennemførte banen i fuld fart. Derefter skulle Jens Trabjerg føre vinderhunden igennem runden, og ja lad os bare sige at Jens nok ikke er den fødte hundefører. Da det så blev Caspers tur at føre hund nummer to igennem banen blev det spænende. Han startede virkelig godt, men af ukendt årsag mister Casper fuldstændig overblikket over hunden og banen, og ja så ender det egentlig ikke bedre for ham, end det gjorde for Jens. Ingen af dem kom igennem hele banen og der var ingen tvivl om, at de to herrer havde fået dagens motion efterfølgende.

Under showet var der afsked med Anna Kasprzaks fantastiske dressurhest Donnerperignon, også kaldt Pepe. Det var rørende og det var smukt, og det var tydeligt at Anna var rørt over så flot en afskedsceremoni i Jyske Bank Boxen. Du kan se hele nyheden HER.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var yderligere besøg af sangerinden Ericka Jane, som sang en god stemning ind hos publikum i Boxen. Clémence Faivte havde taget turen helt fra Frankrig, sammen med hesten Fuego, for at vise publikum den smukke frie dressurridning uden trense. 

 

 

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen