Nanna fik Dannebrog til tops

21-10-2022 17:36

Trine Askjær-Jørgensen

Ved World Cup-stævnet i dressur på Vilhelmsborg i denne weekend er flere danske topryttere til start med deres kommende stjerner, og det lover godt for fremtiden for særligt VM-holdguldvinderne Nanna Merrald Rasmussen og Cathrine Laudrup-Dufour

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved det internationale stævne på Vilhelmsborg afvikles der i denne weekend FEI World Cup-dressur, men der er også en lang række andre dressurklasser blandt andet en 3-stjernet lilletur og en stor tur.

I dag var første dag med lilletur, og her var blandt andre tre af de danske VM-holdguldvindere til start i Prix St. Georges-klassen med, hvad der formentlig bliver deres kommende stjerner inden så længe.

Nanna fik Dannebrog til tops
Bedst af ekvipagerne blev Blue Hors-rytteren Nanna Merrald Rasmussen, som var til start med den tidligere championatsdeltager og  UVM-sølvvinder Blue Hors Touch of Olympic L. e. Blue Hors Don Olympic/ Fiedermark (opdr. Anja & Jan Petersen). Den røde vallak så ud til at være flyvende i dag, og sammen red de to en meget overbevisende tur, som resulterede i en score på 74,206% og en sejr foran tyske Helen Langehanenberg med hoppen Zaeta de Malleret, som ellers først i klassen havde lagt hårdt fra land.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Vividus QRE (SWB). Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Cathrine debuterede ny hest internationalt
Med den røde vallak Vividus QRE (SWB) e. Zaladin MI/ Don Charly 1052 var Cathrine Laudrup-Dufour anden ekvipage til start i klassen. Den svenskavlede vallak er syv år i år, og det var dermed hestens første start på internationalt niveau. I dag så det ud til, at Cathrine lagde lidt forsigtigt fra land og prioriterede at få en god og sikker første tur på Vividus i de store rammer. Der var da også kun en lille fejl, og generelt sås det tydeligt, at Cathrine, der på nuværende tidspunkt er at finde på verdensranglistens anden- og tredjeplads, ved præcist, hvordan hun skal hjælpe sådan en ung hest rundt på banen. Det resulterede i en score på 71,647% og en tredjeplads.

På fjerde- og femtepladsen blev det også danske ekvipager, nemlig henholdsvis Marianne Helgstrand og Elverhøjs Raccolto e. Sezuan 2/ Sandro Hit (opdr. Berith Nielsen) med 70,853% og Rikke Dupont med Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave) med 70,794%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatliste.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen