Cecilie Aarslev Papsø var helt suveræn

17-10-2024 15:33

I skrivende stund er FEI Dressage World Cup Herning i fuld sving, hvor over 500 heste er indlogeret med deres ryttere for at deltage i de hæsblæsende konkurrencer. Én af dem, er springrytter Cecilie Aarslev Papsø, der netop har redet CSI1* small tour, hvor hun leverede en suveræn præstation

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Aarslev Papsø og Dj Chantell tog sejren. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

I MCH Messecenter Herning er der lige nu fuld gang i både Jyske Bank Boxen og Pavo Arena M, hvor de dygtige spring- og dressurrytter konkurrerer om de flotte præmier. Tidligere i dag blev der afviklet CSI1* small tour, hvor én ekvipage var lidt bedre end de andre. 

Det var nemlig Cecilie Aarslev Papsø, der i sadlen på den bare 6-årirge DV-hoppe, Dj Chantell e.  Comme IL Faut Plus/ Cape Town S (opdr. Marlene og John Papsø) tog sejren med en lynhurtig tid, der hed 24,71 sekunder i anden fase. Cecilie tog ikke kun førstepladsen, hun formåede nemlig også at ride sig ind på fjerdepladsen i klassen med endnu en 6-års hest, denne gang hoppen Something Special Z e. Singular Ls La Silla/ Carolus H, der krydsede målstregen i tiden 26,46 sekunder. Begge hopperne var med til World Cup i Herning for første gang, og Cecilie er derfor yderst tilfreds med hestene: 

Jeg havde to super seje heste med i dag, som begge elsker at få lov til at give den gas. Hestene er med til World Cup i Herning for første gang, så jeg er mega stolt af dem begge. De giver sig altid 100%. Herning er altid et skønt sted at ride. Det er fedt at få muligheden for at ride de her stævner på hjemmebane, hvor arrangørerne har gjort alt for, at vi ryttere får en god oplevelse. Det var bare virkelig fedt

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Aarslev Papsø og Something Special Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Andenpladsen blev besat af tyske Jona Jolie Schwamborn, der gjorde et ihærdigt forsøg for at nå den hurtige dansker. Det var lige ved og næsten, da hun sammen med Capaya Z e. Caressini/ Up To Date 8 krydsede målstregen fejlfrit med bare ét sekund til vinderen, nemlig i tiden 25,77 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Tyske Jona Jolie Schwamborn gjorde et godt forsøg, og dermed kunne indtage andenpladsen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Tredjepladsen gik til endnu en dansk ekvipage, denne gang var det Mette Vandet Staal, der lå lige i hælene på tyskeren. Mette og Bellacor e. Cormint/ Coriano krydsede nemlig målstregen med et halvt millisekund til andenpladsen, nemlig i tiden 26,08 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Tredje bedst blev Mette Vandet Staal med Bellacor. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Dermed blev stævnets første CSI1* small tour afviklet med den danske nationalmelodi udover MCH Messecenter Herning. Du kan følge med i stævnets start- og resultatlister lige her. 

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Aarslev Papsø tog ikke bare førstepladsen, men også fjerdepladsen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner