Minister i samråd om chikane ved Molslab

26-04-2024 13:02

Mille Albinus Hjermitslev

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) var torsdag kaldt i samråd, hvor han blev bedt om at redegøre for politiets indsats mod den chikane og hærværk, som Molslaboratoriet, ifølge Naturhistorisk Museum, er blevet udsat for

Copyright Ridehesten.com
Forsøgsprojekt ved Mols Bjerge i 2007. Foto: Ridehesten.com/Maja Golles
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det omdiskuterede Molslaboratorie har igen været til debat. Denne gang i Folketinget, hvor Zenia Stampe (RV) torsdag havde indkaldt Justitsminister Peter Hummelgaard (S) i samråd. Ministeren blev bedt om at redegøre for, hvordan man vil klargøre retsgrundlaget for episoder med chikane, ulovlige fodringer og aktioner svarende til det som Molslaboratoriet, ifølge Naturhistorisk Museum Aarhus, har været udsat for.

Derudover blev ministeren bedt om at redegøre for politiets hidtidige og fremadrettede indsatser på området.

Molslaboratoriet er et 120 hektar stort reservat, et såkaldt rewilding-projekt med heste og kvæg, der skal klare sig selv indenfor reservatets afgrænsninger i Mols Bjerge med det formål at forbedre naturens biodiversitet. Projektet er gentagne gange blevet kritiseret og anklaget for dyreplageri af en række dyrevelfærdsaktivister, der ulovligt har fodret dyrene. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge direktør på Naturhistorisk Museum Aarhus, Bo Skaarup, er situationen mellem de ansatte på projektet og dyreaktivisterne meget anspændt, og 82 gange siden 2020 har de oplevet hærværk, chikane og ulovlige fodringer af de vilde heste og køer.

Ifølge Zenia Stampe (RV) er situationen fuldstændig uholdbar, og hun savner en mere konsekvent indgriben og retslig klarhed på området. Peter Hummelgaard afviste i samrådet dette og henviste til, at Østjyllands Politi har rejst sigtelse mod fire personer for hærværk. Det viser ifølge ministeren, at der ikke er uklarhed om retsgrundlaget. 

Hele gengivelsen af torsdagens samråd findes på Folketingets hjemmeside.

/ DR.DK

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen