Mesterskabsweekend i Hvalsø

22-06-2019 23:02

Maria Lerche Mortensen

Hvalsø Rideklub afholder i denne weekend C-stævne i dressur, i dag løb D3 distrikstmesterskab for ponyer af stablen og der var høj kvalitet i de tre vinderponyer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvalsø Rideklub lægger i denne weekend faciliteter til et C-stævne, hvor der afholdes D3 mesterskab for de individuelle ponyekvipager og hest hold. I dag blev de tre første medaljesæt uddelt, da ponyrytterne viste hvad de kunne.

Der var blot 2 til start i mesterskabet for de mindste ponyer, kategori 3-ponyerne. Deres mesterskabsklasse blev afholdt i LB1. Med en både velgående og velredet pony, blev vinderen Tia Lundberg fra ØSR, der red West Side Blue Hit til 68,39 %. Dermed blev det Kirstine Gadebusch Olsen og Rianwyn Black Magic fra NSRK, der kunne modtage sølvmedaljen.

Copyright Ridehesten.com
Cornelia Munch Sinding og Dream Step

Mesterskabet for kategori 2 ponyerne blev afholdt i LA1, her var niveauet endnu engang flot. Det var tydeligt at Cornelia Munch Sinding fra MSR gik efter guldet, og med 68,017 blev det også til en realitet. Sammen med Dream Step, blev der lagt en sikker afstand til resten af feltet der ellers lå utroligt tæt. Sølvmedaljen tog Philipa Stadler sig af med Toftegaards Illusion med en score på 66,29 %. Bronzemedaljen blev hængt om halsen på Olivia Reenberg Bothmann der opnåede 66,207% i sadlen på Vasehøjs Lady Sally  

Copyright Ridehesten.com
Signe Munch Wiberg og Nørlunds Vladimir

Generelt har det endnu engang været et flot mesterskab for MSR, hvis rideskole i dag kunne fejre 50 års jubilærum. For vinderen af kategori 1 ponyernes mesterskab var endnu en MSR-rytter, nemlig Signe Munch Wiberg og elegante Nørlunds Vladimir med 68,96 %. Men hun var tæt forfulgt af hjemmebanerytteren Cecilie Houmann Hansen og Nørlunds Don Ferro der opnåede 68,80 % og dermed snuppede sølvmedaljen. Bronzemedaljen gik til Clara Lundgren-Beck der opnåede 68,75 % i sadlen på Røgild’s Gandorf. Lige uden for medaljerækken, men stadig placeret som nr. 4 var Silje Green Skyttebo og Max at finde med 67,76 %.

Copyright Ridehesten.com
Emma Kofoed-Larsen og CE Roberto

Det meste af dagen blev der afholdt konkurrencer på to baner. Allerede kl. 8 gik den første ponyklasse i gang, det var en LA1 for kategori 1 ponyer, der blev vundet af Emma Kofoed-Larsen og CE Roberto, der opnåede71,897 % som belønning for et meget pænt og flydende program. CE Roberto er i øvrigt far til kategori 1 ponyernes bronzetager, Røgild’s Gandorf.

Copyright Ridehesten.com
Alberte Josefine Harsbo og Parcybedw The Distroyer
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den næste ponyklasse var ligeledes en LA1, men denne gang for kategori 2 og 3 ponyer. Det var de mindste der tog sig af præmierne, og med dagens højeste score, 75,69 %, blev vinderen Alberte Josefine Harsbo og Parcybedw The Distroyer

Copyright Ridehesten.com
Emilie Erlandsen og Firfod Prins Caspian

Efter distriktsmesterskabet blev der sat op til A-bane og en PRI kunne begynde, her blev vinderen Emilie Erlandsen og smukke Firfod Prins Caspian med 68,125 %.

Da ponyerne var taget hjem, tog hestene over. Her blev afholdt en MB0, vundet af Natalie Wulff Brix og Donnerrose med 69,74 %. Sidst blev der afholdt en klubklasse i sværhedsgrad 4-5, hvor vinderen blev Anne Troensegaard, der opnåede 72,11 % i en Prix St Georges i sadlen på Kipling, som hun i 2017 vandt UVM-bronze sammen med.

 

I morgen er der lagt op til endnu en spændende dag i dressurens tegn på Hvalsø rideklub, der afholdes blandt andet distriktsmesterskab for hold. Der er rig mulighed for rigtig dejligt vejr og god stemning, så hvis man ikke ved hvad søndagen skal bruges til, kunne man med fordel lægge vejen forbi Hvalsø Rideklub og se flot ridning.  

Dagens resultatliste og starttider for i morgen kan ses her.

Ridehestens fotograf har i dag taget mange billeder af de startende ekvipager. De kan ses her på siden i den kommende uge!

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen