God ridning i Hvalsø

01-05-2021 20:16

Maria Lerche Mortensen

I dejligt solskinsvejr afholdt Hvalsø Rideklub i dag C-stævne i dressur med klasser op til sværhedsgrad 6. Og det er tydeligt at en "coronatræningspause" har gjort noget ved niveauet.

Der har nærmest ikke været en sky på himmelen i dag, da Hvalsø Rideklub for anden weekend i træk bød velkommen til C-stævne i dressur. Hjælperne har virkelig lagt kræfter i, for at få stablet stævner på benene efter både corona og herpes-nedlukningen.

I dag blev der afholdt klasser fra sværhedsgrad 1 til 6 for heste og en LA1 for ponyer. Stævnet blev afholdt som ”rid og skrid” som følge af coronarestriktionerne, hvor hver rytter måtte have en enkelt hjælper med og intet publikum. Men når det igen bliver muligt at være tilskuer ved ridestævnerne, er der noget at glæde sig til! Folk har benyttet coronatiden i træningslokalet, så niveauet er derefter.

I dagens første klasse LA1 blev vinderen Nadja Aaboe Sloth med den velgående 5 års Satchmo (e Hesselhøj Donkey Boy / Blue Hors Future Cup) med 72,037 %. De øvrige to placeringer blev indtaget af Hvalsøs egne ryttere. Placeret som nummer to med 68,889 % blev Kristine Josefine Christensen og Asbos Nemo (e. Negro / Blue Hors Romanov) med et flot og stabilt program. Lige i hælene på Kristine var Lea Dyre Jespersen i sadlen på den talentfulde 5-års Søbakkehus Dimampolo (e. Hesselhøj Donkey Boy / Depardieu) med 68,519 %.

Copyright Ridehesten.com
Liva Addy Guldager Nielsen og Don Caballero. Foto: Ridehesten.com/Maria L Mortensen

I MB0 var mange af rytterne fra ungdomstrupperne til stede. Liva Addy Guldager Nielsen, der har været yderst succesfuld som ponyrytter, har i år sit første år som juniorrytter. Liva tog sejren med 71,410 % i sadlen på Don Caballero (e. Blue Hors Don Olymbrio / Blue Hors Don Schufro), der momentvis var en smule skeptisk overfor skyggerne på banen, men ellers blev det til en velredet tur af meget høj kvalitet.

Andenpladsen snuppede Carina Nevermann Torup og Springborgs Guardian (Blue Hors Hotline / Fürst Romancier) med en score på 71,026 %. De to næste placeringer tog to andre juniorryttere sig af; Elisabeth Cecilie Bonefeld-Dahl og Don Furiso (San Amour / Jazz) blev nummer tre med 71,026 % og Victoria Toft Waksvik blev nummer fire med hoppen Atterupgaards Mifune (e. Sir Donnerhall I/ Lord Sinclair) efter et ridt til 69,744 %.

Copyright Ridehesten.com
Sandra Aagaard Hyrm og Cavanillas-W. Foto: Ridehesten.com/Maria L Mortensen

Dagens sidste hesteklasse blev afholdt som en samlet sværhedsgrad 4-6-klasse. Efter Halvandet år uden stævner, sejrede Cavanillas-W (e. Florett.com) i PSG med 71,579 % med Sandra Aagaard Hyrm i sadlen, efter en stabil tur med godt løft ”Det er længe siden jeg har været til start på Cavanillas, så vi gik efter en stille og rolig tur uden de store fejl. Og det lykkedes heldigvis. Vi havde glædet os til at komme afsted til stævner igen” fortæller Sandra efter rideturen.

Andenpladsen i klassen blev delt imellem Mathilde Ring og Sullivan (Blue Hors Zack/ Sam-Sam) i PSG og Sanne Glargaard og Fleurie (e. Fürstenball / Onassis) i Inter I, der begge opnåede en score på 70,132 %. Placeret som nummer fire med 69,211 % i Inter I blev Annitta Duus med Atterupgaards Kingston (e. Krack C / De Niro). Lea Dyre Jespersen måtte for anden gang i dag på præmiepodiet, da hun blev placeret som nummer fem i Inter I med Samzung Horsebo (e. Zardin Firfod/ Supermax Macho) med 69,079 %.

Til slut fik ponyerne lov til at indtage banen i deres LA1. Her blev vinderen klassens eneste kategori 2-pony, nemlig Clausholm Voyager (e. Telynau Souza) der indkasserede 69,828 % med hjemmebanerytter Elin Lykke Hansen i sadlen efter et flot og fejlfrit program. Andenpladsen gik til Freja Kirchhoff Bruhn Romeo’s Luksus (e. Kingsettle Soldius / Malibu II) med 69,482 % for et flot og stabilt program. Placeret som nummer tre blev Victoria Saabye Bjerregaard og smukke brogede Don Mistery Hoejgard (GP Don Chico Højgård / Noble Champion) med 68,966% efter et program med mange højdepunkter.

I morgen byder Hvalsø Rideklub igen velkommen til stævne hvor der igen er hesteklasser i næsten alle sværhedsgrader og en LA4 for pony. Dog er der grundet coronarestriktioner ikke åbent for publikum til det ellers spændende stævne.  

Ridehestens fotograf var i dag til stede - se billederne her på siden i løbet af den kommende uge!!!

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen