Marshall-Bell er tilbage hos Daniel

05-10-2024 19:23

Trine Askjær-Jørgensen

Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell var i 2022 med på det guldvindende danske dressurhold ved VM i Herning, selvom DV-vallakken på det tidspunkt var blevet solgt. Nu er han tilbage i stalden hos Daniel, og parret er meldt til stævne i næste weekend

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell ved VM i Herning 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2022 skrev det danske dressurlandshold historie, da de vandt guld ved VM i Herning. På holdet var blandt andet berider Daniel Bachmann Andersen og dansk varmblodsvallakken Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina Christoffersen og Nicolai Jepsen).

Den dengang 10-årige vallak var ejet i et samarbejde mellem CVL Horses ved Vivi Vang-Lauridsen og Christian Vang-Lauridsen og Helgstrand Dressage, men blev som bekendt solgt blot måneder før VM, hvilket skabte en masse virak, fordi ekvipagen, som var et af de stærkeste danske kort på hånden, dermed var ude af VM-sammenhæng.

Heldigvis synes Marshalls nye ejer, den østrigske U25-rytter Nicola Ahorner, og hendes familie, at Daniel og Marshall skulle have lov at fortsætte deres rejse frem mod VM, og parret blev genforenet bare få måneder før det store stævne, hvor de var med til at sikre Danmark guld i en spændende finale.

Copyright Ridehesten.com
Nicola Ahorner, Marshall-Bell og Daniel Bachmann Andersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Netop starten i finalen ved VM var Daniels sidste stævne på Marshall-Bell, hvorefter vallakken flyttede ned til sin nye, østrigske ejer. Med Nicola i sadlen har den store, røde vallak haft flere flotte stævnestarter med sejr til følge, men nu er han tilbage i træning hos Daniel, og parret er meldt til stævne i næste weekend. Det er stadig Nicola Ahorner, der ejer ham.

– Marshall flyttede tilbage i stalden hos os, mens vi var til OL og har været her siden, hvor jeg har trænet ham. Jeg sendte Nicola noget video for nyligt, hvor hun så foreslog, om ikke jeg bare ville tage ham med ud at starte et par gange, fortæller Daniel og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Der er ikke en stor, forkromet plan med det her. Vi starter et lille stævne nu her, fordi jeg jo ikke har redet stævne på ham i over to år, og så ser vi, hvad fremtiden bringer. 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ekvipagen er meldt til start ved stævnet på Aarhus Rideklub i næste weekend, hvor de skal ride Grand Prix i procentklassen, der også omfatter Intermediaire II – for som Daniel også siger, skal de jo lige i gang igen, men det føles rigtig godt at ride den store vallak igen.

– Det er ligesom at komme hjem, fordi jeg kender ham så godt, og han kender mig. Han er megacool, så jeg glæder mig til at komme ud og starte ham igen, siger Daniel med et smil.

Da Nicola overtog Marshall-Bell, var Daniel med på sidelinjen for at hjælpe den nye ekvipage godt i gang, og det har senere udviklet sig til et fint samarbejde, hvor han udover Marshall også har to gode 7-års heste af Nicolas i træning.

Dermed har Daniel nu to Grand Prix-heste på topniveau i stalden, hans OL-partner Vayron e. Vitalis/ Gloster på 13 år og Marshall-Bell på 12 år, samt nogle rigtig gode, yngre heste på vej.

Copyright Ridehesten.com
I 2022 var Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell med på det guldvindende danske dressurlandshold ved VM i Herning sammen med Cathrine Laudrup-Dufour med Vamos Amigos, Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zack og Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen