Markedsføring i hestebranchen: Sådan får du succes

11-01-2021 15:45

Merete Haahr

Markedsføring i hestebranchen kommer med sine helt særlige udfordringer.  Langt de fleste hesteejere der ønsker at arbejde med heste og drive forretning, gør det ud af kærlighed til hestene, men det kræver mere end kærlighed at få en bæredygtig forretning ud af sit hestehold

Copyright Ridehesten.com
Markedføring af din hesterelaterede virksomhed er en vigtig del af at drive forretning Foto: shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange hesteejere drømmer om at kunne leve af deres hobby. De elsker det, de laver og brænder for at omdanne deres passion for heste til en forrentning.

Problemet er at alt for ofte er det passionerede sportsfolk, med stor viden om heste, men ikke så meget forståelse for prisfastsættelse, overskud og markedsføring.

Det fortæller Tracy Dobko, som er instruktør på Hestelinjens Markedsføring og kommunikations kursus, Guelph Universitetet i Canada. Hun underviser til daglig mange ambitiøse hesteejere i, hvordan de skal skabe en forretning i hesteverden.

Markedsføringen
– Markedsføring er ikke alene en vigtig del af en virksomheds succes, det er selve kernen i forretningen, forklarer Tracy Dobko. Markedsføring handler om at forstå kunderne, at skabe resultater for andre, og at opbygge og vedligeholde et forhold til dem.

Betydningen af personlig branding
Når vi tænker på en virksomhed i hestebranchen, så er personlig branding nødvendig også i en enkeltmandsvirksomhed, som omfatter f.eks. trænere, behandlere, smede og dyrlæger. Det er vigtigt at forstå at personlig branding ikke handler om den individuelle person, men om at levere værdi til kunderne.

– Tænk på dig selv som en forretning, forklarer Tracy Dobko. Hvis du har en forretning, har du brug for et brand og personlig branding er en måde at udvikle dit omdømme.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Virksomhedens omdømme
Branding handler om, hvad folk tænker om dig, og derfor kan anbefalinger og udtalelser fra tidligere kunder have en stor betydning for, hvordan potentielle kunder opfatter din forretning.

Der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til om kunderne vælger lige netop dit produkt eller service. Kundernes beslutning afhænger ofte af anbefalinger fra venner og online undersøgelser af produktet, idet anbefalinger viser om du holder det du lover til dine nuværende kunder. 

Lær hvem dine konkurrenter er
Hvis du ved, hvem dine konkurrenter er, og kender til andre som tilbyder noget lignende, så vil det hjælpe til at forstå deres styrker og svagheder.

Information om konkurrenterne kan hjælpe dig til at forstå, hvad din virksomhed vil stå for, hvor stor konkurrencen er, og hvilke udfordringer der er. Der er stor konkurrence indenfor hestebranchen, og det kan være svært at se, hvordan man skal adskille sig fra konkurrenterne.

Det er vigtigt at skabe et brand, der kan ses som unikt og forskelligt fra andre. 

Du kan lære mere om markedsføring inden for heste branchen på det online kursus tilbud af Equine Guelph

Equine Marketing og communication course

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen