Maria Bjørnkjær Asferg til Broholm

11-04-2021 14:49

Berider Maria Bjørnkjær Asferg, der kommer fra en stilling på Stutteri Ask, hvor hun også er uddannet, starter nyt job hos Pether Markne og Per Sandgaard på Broholm Gods

Copyright Ridehesten.com
Maria Bjørnkjær Asferg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det dansk-svenske par, Per Sandgaard og Pether Markne, har lejet sig ind på Broholm Gods, hvor springrytter Maria Bjørnkjær Asferg starter nyt job.

– Ja, nu sker der noget helt andet. Jeg har opsagt mit job på Stutteri Ask og starter fra 1. maj på Broholm. Jeg glæder mig enormt til at arbejde sammen med Pether og Per, men er selvfølgelig samtidig ked af at forlade de fantastiske mennesker og heste på Stutteri Ask. Det har været nogle fantastiske år, og jeg har haft nogle uforglemmelige oplevelser, men ser rigtig meget frem til nye og spændende oplevelser og eventyr, deler Maria Bjørnkjær Asferg med sine følgere på Facebook.

Per Sandgaard og Pether Markne har lejet Broholm Gods i Gudme, der fremover skal danne rammen om deres træningsstald. Det dansk-svenske par har igennem mange år boet i Sverige, og fynske Per Sandgaard har i næsten lige så lang tid redet under svensk flag. De to har nu bosat sig på Fyn. Begge har konkurreret i international ridesport, Per i dressur og Pether i både dressur og springning - Pether er desuden en eftertragtet træner med erfaring som landstræner i begge discipliner og er fortsat landstræner for Norge i både dressur og springning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehesten har talt med den 30-årige Maria Bjørnkjær Asferg, , der i går red Cassado Ask ved hingsteshowet på Blue Hors. Hun kommer oprindeligt fra Vestjylland, men har i adskillige år haft base på Fyn, hvor hun i dag bor sammen med sin mand.

– Jeg er ansat som rytter til at ride staldens springheste, og det er primært yngre heste op til 7 år, men også enkelte lidt ældre. Jeg kommer til til at ride 10-12 springheste, og det er et helt eminent hestemateriale, de arbejder med, fortæller Maria.

– Jeg synes, at fremtiden ser meget lovende ud, og jeg glæder mig til at dygtiggøre mig endnu mere, og samtidig ser jeg frem til at undervise mere igen. Per er ansvarlig for uddannelsen af deres dressurheste, så jeg kommer i højere grad til at arbejde med Pether.  De er to fantastiske mennesker, og jeg glæder mig til at arbejde i et meget inspirerende miljø og kunne være en del af Per og Pethers spændende vision med et uddannelsescenter for ryttere og heste på Broholm, hvor det også som rytter eller kunde vil være muligt at indlogere sig på slottet, sluttet Maria. 

Copyright Ridehesten.com
Broholm Gods. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen