Trakehnerne indtager igen Broholm

21-08-2014 13:35
Avl

Trakehner Avlsforbundet i Danmark er på Broholm med årets championater for 4-, 5- og 6-års heste, finaler for ældre heste samt for at udpege årets bedste hingste- og hoppeføl og årets bedste hoppe i dagene 22.-24. august

Copyright Ridehesten.com
Anne Troensegaard og Litvinenko Sjælstofte.

Det er de absolut bedste trakehnere, der møder op den 22. – 24. august på Broholm. Som et ekstra trækplaster på Broholm, har Anne Troensegaard meldt sin ankomst med Litvinenko Sjæltofte, der kommer direkte fra deres finaleridt ved ungheste VM, i Verden, Tyskland, hvor de var eneste rent danske ekvipage i 5-års klassen. 
Konkurrencen blandt de bedste er hård i år. Hestene er rigtig gode. Yderligere er vinderen og nr. 2 hos de 4-års og 5-års automatisk direkte videre til 2015’s bruttotrup for udtagelse til UVM for henholdsvis 5-års og 6-års. 
Avlerne har gennem flere måneder forberedt deres hopper og føl til disse dage. Forud for stævnet, har der været et stort arbejde med at fremvise hopper og føl ved de forskellige følbedømmelser og hoppekåringer landet over - og kun de absolut bedste inviteres til elite og finaledagene og finder vej til Broholm i weekenden den 22-24. august.
 
Programmet for weekenden ser i store træk ud som følger:
•    Fredag den 22. august: Start kl. ca. 15.30 med en kursusklasse, hvor rytterne rider for en dommer, der kommenterer for åben mikrofon. Her kan ikke dressurkyndige få en introduktion til dressur og de mere vidende få gode ideer til at forbedre egne ridt. Desuden starter de indledende konkurrencer.
•    Lørdag den 23. august: Fra tidlig morgen afholdes indledende dressurkonkurrencer, med særlig vægt på de unge lovende heste.
•    Søndag den 24. august: Den store finaledag. Om søndagen afvikles så finaleprogrammerne på baggrund to første dages resultater. Her udpeges også de bedste ungheste som får chancen for måske at repræsentere Danmark i kampen om Verdensmesterskaberne i 2015. Ca. kl. 11 begynder elitebedømmelsen af de absolut bedste 2-års, 3-års og ældre hopper på landsplan, blandt dem der er fremmødt på Broholm, ligesom årets bedste hingsteføl og hoppeføl udpeges.
•    Dressurprogrammet kan ses på drf-live og hele programmet kommer i løbet af ugen på trakehner.dk

Måske du oven i købet kender nogen der skal deltage i en af konkurrencerne, som du har lyst til at komme og heppe på? Skulle farmand få for meget af heste til sidst, er der også et par Nissanbiler fra Kronsbjerg og Kjærgaarden, samt Humbaur Pegasus trailer fra Kongeå Trailercenter, der også huser boden med trakehnergear.

/Pressemeddelelse.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner